IT

Novi sigurnosni propust na Facebooku

Da li ste već primili ovakav email u Vaš inbox:

facebook-email.gif

Verujem da se naravno probudila sumnja u vama da je ovo jedna od prevara koje nam se svakodnevno “serviraju”. Međutim, ovaj put je mail zaista prava stvar. Facebook je obavestio svoje korisnike o propustu koji je napravio. Nekako je neko iz Facebook-a uspeo da izgubi korisnička podešavanja vezano za slanje email-ova, ali trajno!

Ovo nije kao kada vas obavestimo ili upozorimo na krađu identiteta ili novca sa kreditne kartice ili neku kriminalnu aktivnost na legitimnim web sajtovima. Naime, jedan od softverskih inženjera iz Facebook tima, mora da je slučajno oštetio ili prepisao unose u njihovoj bazi podataka, ali ovaj put trajno. Sada će milioni Facebook korisnika morati da resetuju njihova podešavanja samo zbog jedne greške. Facebook je poslao email svojim korisnicima duboko se izvinjavajući zbog učinjenog propusta. U ovom slučaju nisu bili u mogućnosti da povrate podatke iz svog backup-a.

Korisnici su zamoljeni da se uloguju i resetuju svoja podešavanja kako bi izbegli da budu bombardovani sa porukama svaki put kada ih neko začikava (poke), kada ih vampir uhvati pod svoje (bitten by a vampire) ili kada dobiju poziv da učestvuju u nekoj akciji.

facebook-settings.gif

Ovo je samo jedno obaveštenje o propustu koji je Facebook napravio. Savetujemo sve korisnike social networking-a da pažljivo postavljaju svoje informacije i da dobro izaberu kome će ukazati svoje poverenje.

Leave a Reply