IT

Novi udžbenik za pripremu Microsoft ispita

Izašao je novi udžbenik za pripremu ispita Konfigurisanje servisa Active Directory Windows Servera 2008: MCTS 70-640+CD.

Ovaj udžbenik za pripremu ispita namenjen je IT profesionalcima koji podržavaju ili planiraju da podrže Microsoft Server 2008 servise domena aktivnog direktorijuma (AD DS) i koji planiraju da polažu ispit Microsoft Certified Technology Specialist (MCTS) 70-640.

Pretpostavlja se da, pre nego što počnete da koristite ovaj udžbenik, imate solidan osnovni nivo razumevanja Microsoft Windows klijentskih i serverskih operativnih sistema i uobičajenih internet tehnologija. MCTS ispit i ova knjiga podrazumevaju da imate bar jednogodišnje iskustvo u AD DS administriranju.
Microsoftovi sertifikati obezbeđuju najbolju metodu za dokazivanje da vladate aktuelnim Microsoftovim proizvodima i tehnologijama. Ispiti i odgovarajući sertifikati razvijeni su da potvrde vaše kompetencije dok projektujete i razvijate, implementirate i podržavate rešenja, koristeći Microsoftove proizvode i tehnologije.

Računarski profesionalci sa Microsoftovim sertifikatima priznati su i traženi eksperti u svim oblastima industrije. Sertifikacija obezbeđuje brojne prednosti kako pojedincima, tako i poslodavcima i organizacijama. Ovaj udžbenik će vas pripremiti za ispit 70-640 MCTS, koji pokriva veliki broj koncepata i veština koje se odnose na AD DS implementaciju i administraciju na Windows Serveru 2008.

Kako bi vam bilo omogućeno što bolje učenje, svaka lekcija u ovom udžbeniku za pripremu ispita obuhvata sadržaj, vežbe i ispitna pitanja, a svako poglavlje sadrži i vežbanja mogućih situacija i predložene vežbe. Na propratnom CD-u nalaze se veze ka spoljnim izvorima i desetine probnih pitanja.

Ključne karakteristike

Microsoftovi sertifikati obezbeđuju najbolju metodu za dokazivanje da vladate aktuelnim Microsoftovim proizvodima i tehnologijama. Ispiti i odgovarajući sertifikati razvijeni su da potvrde vaše kompetencije dok projektujete i razvijate, implementirate i podržavate rešenja, koristeći Microsoftove proizvode i tehnologije. Računarski profesionalci sa Microsoftovim sertifikatima priznati su i traženi eksperti u svim oblastima industrije.

Sertifikacija obezbeđuje brojne prednosti kako pojedincima, tako i poslodavcima i organizacijama. Ovaj udžbenik će vas pripremiti za ispit 70-640 MCTS, koji pokriva veliki broj koncepata i veština koje se odnose na AD DS implementaciju i administraciju na Windows Serveru 2008. Kako bi vam bilo omogućeno što bolje učenje, svaka lekcija u ovom udžbeniku za pripremu ispita obuhvata sadržaj, vežbe i ispitna pitanja, a svako poglavlje sadrži i vežbanja mogućih situacija i predložene vežbe. Na propratnom CD-u nalaze se veze ka spoljnim izvorima i desetine probnih pitanja.

Podaci o knjizi
ISBN: 978-86-7991-331-9
Obim: 995
Nivo knjige: napredni
Prateći medijum: CD
Izdavač originala: Microsoft Press
Autor(i): Grupa autora
Izdanje/godina: 1/2009
ISBN: 978-86-7991-331-9
Strana: 995
Cena: 2592.00 din
Cena za članove: 2400.00 din
Nivo: Srednji-profesionalni


Opis knjige

Koristeći ovaj udžbenik, naučićete kako da:
Rasporedite servise domena aktivnog direktorijuma, servise jednostavnog domena u aktivnom direktorijumu, servise sertifikata aktivnog direktorijuma, servise ujedinjenja aktivnog direktorijuma i servise upravljanja pravima aktivnog direktorijuma u šumi ili domenu;
Nadogradite postojeće kontrolere domena, domene i šume u Windows Server 2008;
Efikasno administrirate i automatizujete administraciju korisnika, grupa i računara;
Upravljate konfiguracijom i bezbednošću domena korišćenjem politike grupe (Group Policy), politika lozinki visoke rezolucije, kontrole servisa direktorijuma i čarobnjaka konfiguracije bezbednosti (Security Configuration Wizard);
Implementirate efikasno razrešavanje imena pomoću sistema imenovanja domena (DNS) u Windows Server 2008;
Planirate, konfigurišete i podržavate replikaciju podataka aktivnog direktorijuma unutar i između lokacija;
Dodajete, uklanjate, održavate i napravite rezervnu kopiju kontrolera domena;
Aktivirate proveru identiteta između domena i šuma;
Implementirate nove mogućnosti i funkcionalnost koju nudi Windows Server 2008.

Leave a Reply