IT

Novo rukovodstvo Microsofta u Srbiji

Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji unapređen na funkciju u okviru regiona Evrope, Bliskog Istoka i Afrike; Andreas Hartl proglašen vršiocem dužnosti generalnog direktora u Srbiji

Kompanija Microsoft je danas objavila da će Jugoslav Pirić, dosadašnji generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji, nastaviti profesionalnu karijeru u okviru kompanije kao direktor za pozicioniranje strateških rešenja za region Evrope, Bliskog Istoka i Afrike sa sedištem u Minhenu. Funkciju vršioca dužnosti generalnog direktora preuzeće Andreas Hartl, sve dok ne bude imenovan novi generalni direktor Microsofta u Srbiji. Obe odluke odmah stupaju na snagu.

Jugoslav Piric_Direktor za pozicioniranje strateskih resenja za EMEA region

Jugoslav Pirić je na poziciju generalnog direktora kompanije Microsoft u Srbiji došao u septembru 2011. godine, posle skoro dve decenije međunarodnog iskustva u oblasti informacionih tehnologija. Pre angažmana u kompaniji Microsoft, Jugoslav je 6 godina radio na berzi u Torontu (TSX) u okviru projekta TOREX, prvog kompjuterizovanog berzanskog sistema u Severnoj Americi, gde je bio angažovan na unapređenju, odnosno, potpunoj automatizaciji sistema za trgovinu berzanskim obveznicama.

 

Po povratku iz Severne Amerike, Jugoslav Pirić prelazi u Minhen, na mesto direktor za pozicioniranje strateških rešenja  za region Centralne i Istočne Evrope, da bi posle toga preuzeo funkciju generalnog direktora Microsofta u Srbiji, gde je aktivno radio na razvoju poslovanja na srpskom tržištu. Svojim dolaskom, Pirić je dodatno doprineo razvoju kompanije izgradivši jaku partnersku mrežu, kao i podržavajući rad Razvojnog centra u Beogradu koji trenutno zapošljava više od 150 ljudi.

 

„Želeo bih da se zahvalim Jugoslavu za snažan doprinos našem poslovanju u Srbiji i da mu ujedno čestitam nastavak karijere u okviru naše kompanije. Zahvaljujući uspostavljanju dobrih odnosa sa Vladom, partnerima i društvom, Jugoslav je snažno doprineo celokupnom poslovanju naše kompanije u Srbiji. Ujedno, uveren sam da će Andreas Hartl kao vršilac dužnosti generalnog direktora kompanije Microsoft Srbija obaviti odličan posao dok novi generalni direktor ne bude imenovan. Uz njegovo dugogodišnje iskustvo u oblasti informacionih tehnologija u kompaniji Microsoft, Andreas će nastaviti da razvija poslovanje naše kompanije u Srbiji uz saradnju sa partnerima i Vladom, kao i da prenosi vrednosti i prednosti koje pružaju naše tehnologije,“ izjavio je Takuya Hirano, generalni direktor za Multicountry region (24 zemlje) Centralne i Istočne Evrope.

 

U otvorenom pismu kolegama i partnerima, Jugoslav Pirić je izjavio: „Veoma sa ponosan na ono što smo zajedno postigli od otvaranja. Zahavaljujući izazovnim projektima i kvalitetnom timu, beogradska kancelarija je uspela da stavi Srbiju na tehnološku mapu sveta i na taj način pokaže odlične rezultate kada je u pitanju razvoj lokalnog i regionalnog IT tržišta.“

 

Andreas Hartl započeo je karijeru u kompaniji Microsoft pre 15 godina. Trenutno se nalazi na poziciji glavnog operativnog direktora (Chief Operating Officer) za region Multicountry (24 zemlje) Centralne i Istočne Evrope u okviru različitih prodajnih odeljenja zaduženih kako za korporativne, tako i za klijente srednje veličine. Pre angažmana u kompaniji Microsoft, Andreas je radio kao softverski i hardverski inženjer u Nemačkoj i Australiji. Osnovne studije završio je u Minhenu, a takođe poseduje i magistarsku diplomu iz oblasti elektrotehnike. „Srbija je uz svoje sjajne ljude i odlične mogućnosti važno tržište za Micosoft. Radujem se saradnji sa Microsoftovim timom u Srbiji, klijentima i partnerima, kao i Vladom i društvom kako bismo zajedno radili i nastavili da se krećemo u pravom smeru“, izjavio je Andreas Hartl.

 

Leave a Reply