Cliff Harris
IT

Novo rukovodstvo u sektoru obnovljive energije kompanije GE u Evropi i Nemačkoj

Kompanija GE objavila je da će Cliff Harris preuzeti poziciju generalnog direktora za Evropu u okviru sektora obnovljive energije kompanije GE , počevši od 1. juna. Harris je do sada bio na poziciji generalnog direktora usluga na terenu, sektora usluga proizvodnje energije kompanije GE za Evropu sa fokusom na rešavanje problema prekida rada sistema, usluge održavanja, nove instalacije i projekte. Ranije, Harris je obavljao funkciju potpredsednik za Evropu kompanije GE Hitachi, zaduženog za nove energetske projekte, poslovni razvoj i prodaju. Harris je svoju karijeru u kompaniji GE započeo 1999. godine.

Cliff Harris

Cliff Harris

„Evropa jeste i nastavlja da bude veoma važan region za naše poslovanje”, rekla je Anne McEntee, potpredsednica sektora obnovljive energije kompanije GE. „Sa mnogo godina iskustva u kompaniji GE i energetici, Cliff se pozicionirao kao neko ko dobro vodi kontinuirani rast primene tehnologija obnovljive energije vetra i usluga kompanije GE širom regiona. Mi smo veoma srećni jer se on pridružio našem timu.“

Kompanija GE je takođe objavila da je Andreas von Bobart imenovan za generalnog direktora sektora obnovljve energije kompanije GE u Nemačkoj, počevši od 1. maja. Na ovoj poziciji, Von Bobart je zadužen za prodaju vetroturbine GE 2.5-120 u Nemačkoj. Najefikasnija vetroturbina visoke izlazne snage je testiranju u regionu DutchWieringermeer u Holandiji od marta 2013. a prilagođena je upotrebi pri niskoj brzini vetra u unutrašnjosti Nemačke. Von Bobart će takođe biti zadužen za proširenje portfolija usluga kompanije GE u Nemačkoj. Kompanija GE je trenutno na drugom mestu na rang listi usluga servisa koju je izradila Nemačka federalna asocijacija obnovljive energije vetra. (BWE).

„Nemačko tržište je veoma važno na globalnom nivou,” izjavio je Stephan Reimelt, generalni direktor kompanije GE Energy u Nemačkoj. „Brilijantna vetroturbina 2.5-120 kompanije GE je specijalno dizajnirana za uslove male brzine vetra u Nemačkoj i ona je jedan od naših najvećih prioriteta. Zbog toga smo i odlučili da formiramo novu rukovodeću poziciju u okviru sektora energije vetra na nemačkom tržištu. Raduje nas što se Andreas von Bobart, koji je ekspert u svojoj oblasti i poseduje ogromno iskustvo na rukovodećim pozicijama, pridružio kompaniji GE”

Harris i Von Bobart će zajedno raditi na predstavljanju vetroturbine GE 2.5-120 u regionu i isporuci potrošačima širom Evrope.

Leave a Reply