IT

NVIDIA i Widows 8 Developer program transformišu PC računare

Komajina NVIDIA najavila je da će Windows 8 Developer program obezbediti inženjerima alat i sredstva za razvijanje aplikacija zastotine miliona uređaja baziranih na ARM i x86 athitekturi koje će koristiti prednosti Microsoft-ovog operativnog sistema Windows 8.

Sva četiri brenda procesora kompanije NVIDIA® podržavaće Windows 8. NVIDIA procesori sledeće generacije, četvorojezgarni Tegra procesor, pod radnim nazivom Kal-El, predstavlja sistem na čipu baziran na ARM arhitekturi koji će pokretati lagane i energetski efikasne tablet i notebook računare.

NVIDIA će takođe podržati Widows 8 na x86 sistemima sa GeForce® grafičkim procesorima koji pružaju najbolje gejmersko iskustvo; Quadro® grafičkim procesorima, vodećim grafičkim rešenjem za montažere filmova i profesionalne korisnike radnihstanica; i Tesla® grafičkim procesorima koji daju revolucionarne performanse prilikom naučnih istraživanja, u data centrima i računarstvu visokih performansi.

„Uz elegantni korisnički interfejs i podršku za tablet i notebook računare koji koriste procesore bazirane na ARM arhitekturi, Windows 8 će doneti seizmičke promene na tržištu, ” izjavio je Džef Fišer, viši predsednik odeljenja za PC u kompaniji NVIDIA. „Naša stručnost u ARM i x86 okrruženjima i naša dobra upoznatost sa kodnom bazom za Widows čine nas jedinstveno kvalifikovanim da podržimo inženjere koji razvijaju Windows 8.”

Sa preko 15 godina podrške prema Microsoft korporaciji i operativnom sistemu Windows, NVIDIA je razvila snažne alate, instrumente, uzorke i pakete za razvoj softvera specijano dizajnirane da pomognu inženjerima da kreiraju aplikacije koje će blistati na Windows-u. Windows 8 Developer program pružiće inženjerima podršku i sredstva za razvijanje softvera koji će raditi na rešenjima baziranim na ARM i x86 arhitetkturi, kao i pristup najnovijim vestima, treninzima i edukaciji.

„Neverovatno smo uzbuđeni zbog inovacija koje NVIDIA unosi u Windows 8 PC računare svojim ARM procesorima, i kako će to podstaći preoblikovanje PC industrije na načine koje tek naziremo, ” izjavio je Majk Anđulo, viši predsednik za Windows planiranje, hardver i PC ekosistem u korporaciji Microsoft.
„Inženjeri su na čelu ove tranzicije. Microsoft ceni lidersku poziciju kompanije NVIDIA u pružanju podrške ovoj zajednici.”

Tim Svini, osnivač kompanije Epic Games, izjavio je: „Više od jedne decenije Epic i NVIDIA su tesno sarađivali kako bi Unreal Engine mogao iskoristiti prednost najmodernijih GPU tehnologija. Od neverovatnih

DirectX 11 i PhysX efekata u Epic-ovoj igri Samaritan do zapanjujućeg 3D Vision iskustva u igri Bulletsotm, naši inženjeri su uvek uživali u saradnji sa kompanijom NVIDIA. Podrškakompanije NVIDIA inženjerima predstavlja zlatni standard za proizvođače čipova. Uzbuđeni smo zbog njihove najave programa za inženjere i radujemo se nastavljanju partnerstva i pravljenju najboljih igara na planeti.”

Inženjeri se mogu prijaviti za NVIDIA Windows 8 Developer program na http://developer.nvidia.com/windows-8 ili ukoliko posete NVIDIA štand na Microsoft BUILD konferenciji u Enahajmu u Kaliforniji. Oni koji posete BUILD konferenciju pozvani su na štand kompanije NVIDIA da pogledaju DirectX, DirectCompute, Parallel Computing i HTML5 resurse.

Leave a Reply