IT

NVIDIA imenovala novog direktora za prodaju i marketing za južnoazijsku regiju

NVIDIA je danas objavila imenovanje Višala Dupara za Generalnog direktora, Direktora za prodaju i marketing za južnoazijsku regiju, odgovornog za celokupni menadžment i strateško upravljenje poslovanjem u Indiji, Šri Lanci, Bangladešu, Maldivima, Nepalu i Butanu, koji odmah preuzima odgovornost.

Dupar je prethodno radio kao generalni direktor za indijsku i južnoazijsku regiju u kompaniji Symantec, nastavivši rad na sličnoj poziciji u Autodesk-u. Takođe je poslovao na raznim liderskim pozicijama u kompanijama  Sun Microsystems, Silicon Graphics i Digial Equipment Corp.

„Indija je jedno od najvažnijih tržišta za kompaniju NVDIA, a Višal Dupar ima izuzetno iskustvo iza sebe kako bi sprovodio naše aktivnosti tamo,” izjavio je Bernard Glajsner, Potpredsednik za evropsku, bliskoistočnu, afričku i indijsku regiju kompanije NVIDIA. „Njegovo duboko razumevanje funkcionisanja lokalnog tržišta, potvrđeni menadžerski dosije i sjajne prodajne veštine pozicioniraće nas tako da ostvarimo kontinuiran razvoj u toj regiji.”

NVIDIA ima preko 1000 zaposlenih u Indiji, baziranih po ispostavama u Bangaloru, Puni, Hiderabadu i Bombaju, sa jakim fokusom na inženjering celokupnog poslovanja u oblasti vizelnog i paralelnog računarstva.

Duparovim imenovanjem, Deniel Sezo, koji je prethodno bio Direktor prodaje za bliskoistočnu, indijsku I afričku regiju, potpuno će se usredsrediti na Bliski istok i Afriku.

Leave a Reply