IT

O robotskom plazma sečenju i RMD softveru

Kompanija ICM Electronics, u saradnji sa Refit Inžinjeringom i Društvom za unapređenje zavarivanja u Srbiji, od 25. do 27. marta, organizuje seminar na temu “Savremene metode i tehnologije zavarivanja”. Cilj seminara je povećanje produktivnosti i profitabilnosti u kompanijama koje koriste zavarivačke procese.

Imajući u vidu da posao zavarivača spada u deficitarna zanimanja, kompanija ICM Electronics je u svoj proizvodni program uvrstila robotske linije za zavarivanje, koje menjaju i do deset radnika, što doprinosi većoj bezbednosti ljudi u obavljanju ovih visokorizičnih poslova.

Seminar za zavarivače će se sastojati iz teorijskog dela, gde će više univerzitetskih profesora održati predavanja iz oblasti robotskog zavarivanja i plazma rezanja. Uvodno predavanje održaće prof. dr. Branimir Borovac. O robotskom plazma sečenju i RMD softveru govoriće dipl. inž. Dragan Mišković. Predrag Kovačić, jedan od vodećih ICM-ovih inženjera, predstaviće adaptivnu robotiku u oblasti zavarivanja. Prof. dr Bela Sabo održaće predavanje o novim materijalima za zavarivanje u oblasti robotskog zavarivanja. Predavanje prof. dr Aleksandra Sedmaka i prof. dr Stojana Sedmaka biće na temu sigurnosti konstrukcija, i na kraju seminara, dipl. inž. Milorad Budnić će govoriti o specificnim zahtevima zaštite pri primeni robota u zavarivanju i plazma rezanju.

Seminar je koncipiran tako da polaznici tokom i teoretskog i praktičnog rada imaju primere iz domaće i strane prakse. Da bi pragmatičnost seminara bila upotpunjena, organizovan je odlazak u ICM-ovu fabriku robotskih linija u Platičevu, koja je puštena u proizvodni pogon 27. februara ove godine, gde će učesnici imati priliku da vide demonstraciju robotskog zavarivanja, adaptivnog zavarivanja, plazma rezanja.

Seminar za zavarivače će se održati u hotelu Norcev, u živopisnom ambijentu nacionalnog parka Fruška Gora.

Leave a Reply