IT

Obeležen Dan Fakulteta organizacionih nauka

Ministar za Nacionalni investicioni plan u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas danas su svečano otvorili novi nastavni prostor na Fakultetu organizacionih nauka (FON).

Kalanović je na svečanosti povodom Dana FON-a navela da su za dogradnju ovog fakulteta obezbeđena sredstva u iznosu od 50 miliona dinara iz NIP-a, pri čemu FON raspolaže sa novih 1.100 kvadratnih metara radnog prostora koji ima najsavremeniju nastavnu opremu.

Ona je najavila je da će prioritet u 2009. godini biti ulaganje u infrastrukturu i ljudske resurse, i ocenila da svetska ekonomska kriza ne bi trebalo da utiče na realizaciju tih projekata.

Za projekte NIP-a za narednu godinu izdvojeno je 47 milijardi dinara. Već je predviđeno da će ti projekti biti finansirani iz potpuno realnih izvora, a zbog ugovora koji su čvrsti i potiču iz razvojnih banaka neće biti dovedeni u pitanje, naglasila je Kalanović.

Za 2009. godinu već je prijavljeno 111 novih projekata za čiju je realizaciju potrebno 11 milijardi dinara, precizirala je ona i napomenula da će ti projekti biti finansirani i realizovani kroz faze u naredne tri godine.

Prema njenim rečima, Srbiji je potrebna infrastruktura, saobraćajnice i železnice kako bi privukla strane investitore, a za realizaciju tih prioriteta potrebni su nam i ljudski resursi.

Takođe, Đilas je istakao da će Grad Beograd i naredne godine ulagati, pre svega u osnovno i srednje obrazovanje, ali da neće zaboraviti ni fakultete.

Ministar omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković rekla je da će Fond za mlade talente, čiji je ona predsednik, uskoro dodeliti 1.000 stipendija za najbolje studente u Srbiji, i ukazala na to da je svaki peti prijavljeni kandidat na konkursu student FON-a, što svedoči o tome da sa tog fakulteta izlaze kvalitetni stručnjaci.

Leave a Reply