IT

Objavljen 150-ti broj ICT Biltena

Republički zavod za informatiku i Internet, Privredna komora Srbije i Društvo za informatiku Srbije su 27. decembra obeležili objavljivanje 150-tog brija ICT Biltena (PDF) koji emituje dnevne vesti i desetodnevno izlazi u elektonskom i papirnom obliku. Na svečanom skupu je ocenjeno da je ICT Bilten tokom proteklog perioda postao punkt u kome se sistematski svakodnevno prikupljaju i objavljuju vesti iz oblasti informatičkih i telekomunikacionih tehnologija.

Dosada je u okviru 150 brojeva ICT Biltena objavljeno oko 3.500 ICT vesti o informatičkim događajima u državnim organima, na domaćoj sceni i iz sveta. Ocenjeno je da je ICT Bilten značajno doprineo da su ICT vesti postale mnigo prisutnije u oko 30 domaćih medija.

Prikupljene ICT vesti se medijima dostavljaju preko Generalnog servisa Tanjuga, sajta Republickog zavoda za informatiku i Internet, Privredne komore Srbije, TV emisije “Interfejs” na RTS 2, Dnevnika, emisije “Digitalne ikone” Radio Beograd 2, PCPress-a, Blica, Radio Novosti i još oko 30 medija u Srbiji.

Na promotivnom skupu su o značaju i korisnim efektima ICT Biltena i predlozima za dalji razvoj govorili: Slobodan Vučković direktor RZII, Đuro Vojnović iz PKS, Tamara Vučenović Radio Beograd 2, Slobodan Lazarević Fondacija Ribnikar, Aleksandar Spasić PC World Mikro, Saša Stošić, Nedeljko Kojić Tanjug, Gordan Brkić Dnevnik, Ivan Nikčević TV Interfejs, Dejan Vaujić Radio Novosti , dr Srba Bukumirović, dr Vuk Ognjanović i drugi.

Urednik ICT Biltena je, tokom izadavanja svih 150 brojeva, bio Nikola Marković.

Leave a Reply