IT

Od “Plasman biroa” iz 1973. do kompanije “Atos” 40 godina IT službe

Kako bismo bolje razumeli sadašnjost kompanije koja je sinoć obeležila četiri decenije uspešnog rada i razvoja i koja je deo Atos grupacije, evropskog lidera u oblasti informacionih tehnologija, neophodno je da zavirimo u prošlost. Godine 1973. u tadašnjoj SFRJ osnovana je organizacija udruženog rada “Plasman biro”, koja je 1989. godine prerasla u IBIS-SYS. Tokom 2005. postaje deo kompanije Siemens, a od 2011. godine deo je grupacije Atos. Iako je kompanija menjala nazive, države i vlasničku strukturu, nikada nije gubila kompas, te je ostala verna svojoj osnovnoj delatnosti koja se kroz ove četiri decenije kontinuirano razvija i unapređuje.

atos

Povodom proslave jubileja Dragan Stokić, generalni direktor Atosa u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi je rekao: “Tokom svih 40 godina, uspeli smo da sačuvamo i unapredimo svoje poslovanje i da se prilagodimo uslovima tržišta koje je diktiralo društveno-ekonomske promene i potrebe klijenata proistekle iz tih promena. I danas držimo širom otvorene oči kako bismo blagovremeno naslutili potrebe aktuelnih i budućih korisnika naših usluga. Ostali smo dosledni u pogledu kvaliteta, kako bismo u svakom trenutku bili spremni da se u potpunosti posvetimo klijentu i njegovom što boljem poslovanju”. Stokić je naglasio da je “uspon od firme koja se bavila kancelarijskim materijalom i održavanjem biro opreme do svetski priznate servisne kompanije, bio moguć samo zahvaljujući ljudima i zajedničkoj viziji koja se ogleda u prepoznavanju puteva budućnosti i rešenosti da se suoče kako sa novim tehnologijama, tako i sa izazovima koje donosi svaki novi dan.”

Francuska IT kompanija Atos, svetski IT partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, zauzima prvo mesto na tržištu Evrope, a nalazi se među deset najvećih pružalaca usluga na svetu. Prisutna je u 42 države, sa 78.500 zaposlenih, a nudi detaljnu ekspertizu tržišta, sa širokim portfolijom usluga, počev od konsaltinga, upravljačkog servisa, sistema integracija, do “cloud computing”-a. Fokusiran na biznis tehnologije koje ubrzavaju napredak i pomažu organizacijama da kreiraju sopstvenu budućnost, Atos stvara i isporučuje inovativna rešenja održivih i merljivih performansi, u kojima su informacione tehnologije u savršenoj ravni s poslovnim ciljevima klijenata.

Leave a Reply