IT

Od podataka do informacija u zdravstvu

U Novom Sadu je krajem septembra održan stručni skup pod naslovom Od podataka do informacija u zdravstvu. Organizatori, među kojima je bilo i preduzeće SRC sistemske integracije, član grupe SRC, su učesnicima predstavili trendove u medicinskoj informatici u EU i prikazali Integrisani bolničko poslovni informacioni sistem Instituta za onkologiju Vojvodine (IOV) kog su uspešno implementirali stručnjaci iz preduzeća SRC i Infonet.

Pred više od 100 učesnika stručnog skupa (prisutni su bili predstavnici iz većine srpskih zdravstvenih centara), govorili su Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine (IOV) prof.dr.sc.med. Dušan Jovanović, pokrajinski sekretar za zdravstvo dr. Atila Čengeri i predsednik uprave SRC.SI Ivan Žerko. Stručni skup je takođe posetio i ambasador Republike Slovenije u Srbiji, dr. Miroslav Luci.

Organizatori stručnog skupa koji se održao u Master Centru u Novom Sadu su pored SRC sistemske integracije iz Beograda, bili i preduzeće Infonet Kranj, Institut za onkologiju Vojvodine i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

Leave a Reply