Događaji · IT

Održan poslovno‐stručni skup o ERP poslovnim rešenjima

U saradnji sa Privrednom komorom Beograda i Udruženjem informatičke delatnosti, beogradska kompanija Datalab je u sredu 11. marta 2009. godine organizovala poslovno‐stručni skup sa temom: ERP poslovna rešenja – uspeh i u vreme krize.

U toku ovog skupa privrednici su imali prilike da se upoznaju sa mogućnostima i načinima korišćenja rešenja iz oblasti planirnja resursa kompanije u savremenom poslovanju i saznaju kako ta poslovna rešenja mogu pomoći da lakše upravljaju kompanijom u veme kada su pravovremena reakcija, brzo identifikovanje problema i usklađivanje sa stalnim promenama u okruženju, uslov za opstanak.

Direktor kompanije Datalab, Aleksandar Spremić izneo je stav da teška vremena zahtevaju odlučne akcije i uverio prisutne da dilema da li je sada pravo vree za investiciju ne treba da postoji. Poslovanje u turbolentnom okruženju danas predstavlja veliku poteškoću.

Uvođenjem pravog poslovnog rešenja rešiće te mnoge tekuće probleme: optimizovati troškove i resurse, povećati efikasnost, brže ustanoviti žarišta u kompaniji, a bićete u prilici i da predvidite potencijalne probleme. Svako rešenje koje će vam kroz vreme uštedeti dosta novca, vremena i rešiti vas problema – svakako je prava investicija. Prisutnima je uživo demonstritano kako kompanija Datalab upravlja svojim podacima korišćenjem rešenja Panheon 5.5. Direktori dve uspešne domaće kompanije ‐ Centroproizvod i BS Procesor izneli su svoja iskustva iz prakse.

U zajedničkoj panel diskusiji na kraju seminara, govorilo se o konkretnim problemima i rešenjima, koji su pomenuti iz ugla običnog korisnika. Opšti zaključak žive diskusije koja je pratila ceo skup je da su ulaganja u IT rešenja neophodna, a naročito u ERP softver koji može ponuditi pravovremene i tačne informacije koje predstavljaju neophodan uslov za preživljavaje kompanije u kriznim vremenima. Pored ove „goruće“ teme diskutovalo se i o problemima elektronskog poslovanja, kao i o neophodnosti primene informacionih sistema u Srbiji.

Leave a Reply