Događaji · IT

Održan Smart Day 3

I ove godine, organizovan je još jedan Smart Day u prelepom okruženju Fruške Gore. U savremeno opremljenom hotelu CePTOR, 6. i 7. novembra, održan je skup na kome je Smart sa svojim partnerima, Sophos-om i Microsoft-om, prezentovao najnovije informacije i proizvode iz oblasti informacionih tehnologija. Zabeležen je kao najposećeniji skup do sada, sa preko 130 učesnika iz 66 različitih kompanija.

Prvi dan Smart Day-a je bio orjentisan na prezentaciju Sophos Enpoint Security and Control 8.0, najnovije Sophos verzije proizvoda za sigurnost (Liam Ryan, Sophos Plc), zatim upotrebne vrednosti Microsoft Dynamics CRM-a (Nenad Aleksić, Microsoft) kao i prezentacije učinaka Legalizacije Microsoft softvera kroz OVS ugovore za mala i srednja preduzeća u poslednje tri godine (Miljana Jovičić, Microsoft).

U bogatom prezentacionom programu, predstavljen je i Citrix, GoToAssist, Remote alat (Maricla Pirozzi i Stephen Smith, Citrix) kao i Poslovna vrednost IT investicija (Jovan Milošević, Microsoft).

Dijana Koviljac i Daniel Popović iz Smart-a su prezentovali upotrebnu vrednost novog proizvoda Smart ELPIS, elektronske pisarnice, dok je Stevan Lozić (Novosadski Sajam ad) u vidu Case Study-ja predstavio primenu Sophos PureMessage for Unix antivirus/antispam
email gateway rešenja u IT infrastrukturi Novosadskog Sajma.

Ono što je zaista istaklo ovogodišnji Smart Day, pored predavanja priznatih stručnjaka, jesu i prvi put organizovane stručne radionice (workshop-ovi) za IT lica ali i menadžersku strukturu drugog dana Smart Day-a.

Zabeležena je velika posećenost radionice namenjene menadžerima, dipl ing Miroslava Jankovića, PMI YU Chapter, na temu “Upravljanje projektima – Iz najbolje svetske prakse”. Ništa manje nisu bile posećene ni radionice na kojima su učesnici direktno mogli da učestvuju i probaju nove i poboljšane proizvode. Održane radionice su bile bazirane na Sophos i Microsoft proizvodima i tehnologijama:

– Sophos NAC Advanced Workshop – Liam Ryan (Sophos Plc.)
– Sophos Enterprise – Easy To Use – Marko Kolak (Smart doo)
– Windows Vista/MS Office Deployment Workshop- Darko Kljajić (Microsoft Software doo)
– SharePoint Servisi 3.0 Workshop – Nikola Simonović (Smart doo)

Ponosni smo na to što je Smart Day postao sinonim za informatički skup na kome možete dobiti obilje novih informacija i praktičnih saveta. Prilog u tome ide velika posećenost ovogodišnjeg Smart Day-a. Takođe, nije ni veliko iznenađenje to što su radionice bile posećene u tolikom broju i što je interesovanje za njih bilo izuzetno veliko od momenta njihove najave. Jednostavno ljudi su željni znanja i mogućnosti da praktično probaju proizvode koji se nalaze na tržištu. Smart doo kao firma koja je uvek izlazila u susret potrebama svojih klijenata, gledaće da i dalje ispunjava njihova visoko postavljena očekivanja“ izjavio je Dragan Rakita, generalni direktor Smart-a.

Stručni deo Smart Day-a je svakako bio oplemenjen i dodatnim zabavnim aktivnostima koje su vodili tim animatora, kao i nagradno takmičenje u streličarstvu sa lukom i strelom, gde se ekipa iz Izvršnog Veća i časopisa Explorer pokazala kao najuspešnija. Tokom večeri, grupa Exploziv je podigla atmosferu uz dobro posluženo vino iz fruškogorskih vinograda.

Leave a Reply