Događaji · IT

Održan Smart Day 4 u najboljem svetlu

Tradicionalno jesenje organizovanje seminara Smart Day kompanije Smart d.o.o. iz Novog Sada, pomereno je za sunčane dane na Fruškoj Gori. Četvrti po redu, uspešno je organizovan još jedan Smart Day. Smešten u nabujaloj prirodi Fruške Gore, hotel Norcev je bio mesto na kome je kompanija Smart d.o.o. sa svojim partnerom iz Velike Britanije Sophos-om, prezentovala najnovije informacije i proizvode iz oblasti informacionih tehnologija. Zabeležena je velika posećenost skupa sa preko 150 učesnika iz 70 različitih kompanija.

Ključno predavanje prvog dana Smart Day-a je svakako bilo predavanje tehnološkog direktora Sophos-a, gdina Richarda Jacobsa. Gdin Jacobs je predstavio pretpostavljenu budućnost IT sigurnosnih rešenja.

Veliko interesovanje su izazvala i predavanja Darka Kljajića (Solution Specialist EPG, Microsoft) na temu „IT rešenja kao odgovor na poslovne probleme“, zatim predavanje Danijele Rakite (poslovnog analitičara, Smart d.o.o.) kojim je predstavila portal za uvođenje i praćenje ISO standarda, i predavanje Jensa Sabitzera (Sales engineer for data encryption, Sophos) na temu „Jesmo li svesni opasnosti u IT svetu?“.

Program su svakako obogatili korisnici koji su govorili o svojim iskustvima rada sa kompanijom Smart d.o.o. među kojima su bili:
– Milan Paroški, pomoćnik direktora Službe za Opšte i Zajedničke poslove pokrajinskih organa Vlade Vojvodine

– Ljubica Ivković, dipl. el. ing PD Elektrovojvodina

– Dragan Nikolić, dipl. el. ing JP EPS

– Aleksandar Ješić, direktor IT, JP Panonske TE-TO

– Mirča Sekošan, šef odseka za računarsku i korisničku podršku Gradske Uprave, Grad Zrenjanin)

– Nataša Trbojević, šef odseka za mreže i infrastrukturu, Poreska Uprava RS i

– Goran Stanić, načelnik AOP-a RC Novi Sad, Poreska Uprava

U bogatom prezentacionom programu, predstavljeni su Sophos uređaji za Web i Email zaštitu (Sophos Web Appliance i Sophos ES1000 Appliance).
S obzirom na dobro iskustvo prethodno organizovanog Smart Day-a, drugi dan su bile organizovane Microsoft SharePoint 2010 & Office 2010, Windows Server 2008 R2 & Windows 7 i Exchange 2010 & Data Protection Manager 2010 radionice. Sophos Security predavanja za IT eksperte, održali su Smart-ovi eksperti u saradnji sa gostom iz Sophos-a Jensom Sabitzerom. Za menadžersku strukturu je bilo organizovano predavanje usmereno na Projektni Menadžment (Miroslava Jankovića, vice president PMI YU Chapter), mogućnost finansiranja iz EU fondova (Andrije Aleksića iz Kancelarije za Evropske poslove Vlade Vojvodine) i na NLP (koordinatora za Vojvodinu iz NLP centra Josipa Bošnjakovića).
Kako je ove godine Smart Day 4 podržan u programu SME Week 2010 od strane Evropske Komisije, nacionalni koordinator za Srbiju, Jelena Stevanović je izjavila sledeće: „Evropska nedelja SME Week predstavlja panevropsku platformu za sva dešavanja koja imaju za cilj promociju i jačanje preduzetništva. Iako Srbija nije članica Evropske Unije, Evropska Komisija je prihvatila njeno učešće. Drago nam je da se inicijativa za ovaj program pojavila i iz privatnog sektora. U tom smislu, želeli bismo da se zahvalimo organizatorima na iskazanom interesovanju jer i pored toga što R. Srbija ima 20 prijavljenih događaja u maju i junu, angažovanje privatnog sektora predstavlja onu dodatu vrednost koja je jako bitna. Pored samog učešća, bitan je i koncept odnosno cilj samog događaja tako da je u tom smislu veoma važno da je edukacija prepoznata kao važan element daljeg razvoja preduzetništva, to je i cilj politike razvoja MSP u Srbiji. To je stvaranje preduzetničke ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama“.
Stručni deo Smart Day-a je svakako bio oplemenjen i dodatnim zabavnim aktivnostima koje su vodili tim animatora, kao i organizovane radionice u duborezu i izradi predmeta od keramike. Gospodin Nikola Biorčević, dipl enolog, uveo je prisutne u tajne degustacije čuvenog španskog vina dok je plesni par iz Neo Dence škole plesa upotpunio taj doživljaj Španije uz vatreni Paso Doble. Tokom večeri, grupa Exploziv je prisutnima priredila zabavno i ugodno veče uz dobro vino i pozitivno raspoloženje.

Leave a Reply