Događaji · IT

Održan stručni seminar “Put od podataka do odluke”

U Beogradu je 20. marta u Privrednoj komori Srbije održan jednodnevni stručni seminar „Put od podataka do odluke“. Skup je organizovao Microsoft kako bi prezentirao rešenja i iskustva u oblasti poslovne inteligencije (BI).

Glavni govornik je bio Rafal Lukaviecki koji je strateški konsultant u kompaniji „Project Boticeli Ltd“. Rafal Lukaviecki je poznat kao izuzetno uspešan, uverljiv i duhovit predavač i naši IT stručnjaci su ga videli i čuli na nekoliko skupova koje je organizovao Microsoft u Srbiji.

Rafal Lukaviecki je održao predavanja: Poboljšavanje uvida i donošenje odluka pomoću proizvoda Microsoft Business Intelligence, Isporuka poslovnih informacija kroz Microsoft Office, Prikupljanje i sistematizacija znanja u skladište podataka i multidimentionalana analiza, Pronalaženje skrivenih informacija produktivnom analizom traženja podataka i Poslovno izveštavanje uz Microsoft proizvode.

U drugom delu skupa nastupili su domaći Microsoft partneri koji su na Microsoft platformi imali uspešne primene poslovne inteligencije. Srđan Atanasijević iz ComTrade je prikazao projekat BI rešenja u konsolidaciji korporativnih finansijskih izveštaja. Goran Ličanin je predstavio BI rešenja kompanije IT Execellence. Bojan Ćirić iz Pexima je govorio o primeni Microsoft tehnologija u rešenjima poslovne inteligencije za bankarstvo.

Leave a Reply