Događaji · IT

Održana 5. PANTHEON konferencija 2008

U Brčkom je 16. i 17. oktobra održana 5. PANTHEON konferencija. Pored korisnika, partnera i potencijalnih korisnika iz BiH, predstavnika društveno političke zajednice Brčko distrikta, zajedno sa organizatorima bili su i gosti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

G-din Mirsad Đapo, gradonačelnik Brčko distrikta, se obratio učesnicima sa rečima dobrodošlice, te se zahvalio Datalabu što je upravo Brčko distrikt odabran kao središte regionalnog poslovnog događaja, kao što je PANTHEON Konferencija.

Pored brojnih predavanja i radionica, koje su bile organizovane tokom dva dana, učesnici su imali priliku da pogledaju programska rešenja koja nude Datalab partneri. Korisnici i partneri su imali mogućnost matchmakinga tj. poslovnog povezivanja sa firmama srodnih delatnosti kako sa domaćeg tržišta tako i iz susednih država.

Više od 200 učesnika dva dana je imalo priliku da uživa u biznis okruženju sa programerima, produkt menadžerima, direktorima, konsultantima i ostalim stakeholderima i takođe da donesu odluku i/ili provere postojeće.

Predsednik uprave Datalab-a, Andrej Mertelj, je istakao: „Izuzetno me raduje, da je grupa korisnika PANTHEON programske opreme postala tako velika, da se ove godine ukazala potreba organizovanja dve konferencije: jedne za slovenske korisnike i druge za korisnike sa bosanskog, hrvatskog i srpskog govornog područja. Time smo program konferencije još bolje mogli da prilagodimo željama i specifičnostima pojedinačnih tržišta. Naša želja je, da PanCon postane događaj, na kom korisnici informacionih tehnologija rado učestvuju, koji će im tokom dva dana omogućiti bolji uvid u događanja na području poslovne informatike.“.

Datalab je sa partnerima u direktnom kontaktu razmenio stavove i razmišljanja o PANTHEON-u i povezanim poslovima. Naravno, nije izostavljen ni deo programa zabavnog karaktera.

Leave a Reply