Događaji · IT

Održana KING ICT konferencija

Četvrta konferencija kompanije KING ICT okupila je dve stotine stručnjaka iz Hrvatske i regiona. Učesnici iz područja finansija, telekomunikacija, državne uprave i industrije imali su prilike da čuju IT eksperte i analitičare sa područja srednje Evrope koji su pričali o vlastitom iskustvu te dali savete kako pomoću ICT rešenja i usluga optimizovati troškove te povećati efikasnost poslovanja.

Ovogodišnja konferencija Dan otvorenih integracija, održana je pod naslovom “Dobar IT, bolji ROI“, a učesnici su tokom predavanja mogli da čuju koji su trendovi na IT tržištu u svetu, Hrvatskoj i širem regionu; kako definisati potrebne korake za inteligentno rezanje troškova; inteligentnim zgradama; koje benefite i mogućnosti uštede donosi virtualizacijska tehnologija; o konceptu Software as a Service (SaaS) i mogućnostima uštede za korisnika i na kraju o modelima, te načinima finansiranja investicionih projekata.

Tokom celog dana učesnicima je na raspolaganju bila i Demo soba u kojoj su bili predstavljeni konkretni projekti u obliku prezentacija sa prikazima i demo aplikacijama: Rešenja za upravljanje dokumentacijom, Interakcija kontrole pristupa, Service desk, Upravljanje ljudskim resursima, Geanium te Hotelska interaktivna TV.

Stručnjaci KING ICT su svim učesnicima bili na raspolaganju pružajući im besplatno savetovanje iz područja upravljanja procesima, kontinuitetom poslovanja, rizicima, informacionom sigurnošću te iz područja usklađivanja sa zakonskim regulativama.

Jednoglasni zaključak konferencije bio je da jedino prilagođavanje novom poslovnom modelu i novim mogućnostima koje donosi ICT može doprineti razvoju organizacija, a time i društva u celini.

Leave a Reply