Događaji · E-servisi · IT

Održana međunarodna konferencija o načinima primene standarda u elektronskom poslovanju

Agencija za privredne registre Republike Srbije organizovala je danas, povodom jednogodišnjeg predsedavanja Forumu evropskih registara, međunarodnu konferenciju o načinima primene standarda u elektronskom poslovanju (XBRL), korporativnom finansijskom izveštavanju i međunarodnoj razmeni podataka na internetu.
U saopštenju Agencije za privredne registre navodi se da je XBRL jedan od najznačajnijih projekata u toj oblasti kojim je predviđeno uspostavljanje zajedničkog jezika za poslovno izveštavanje kompanija.

Na bazi XBRL-a razvijen je čitav niz tehnoloških rešenja, uključujući i specijalne baze podataka za rad sa poslovnim, odnosno računovodstvenim podacima.

Na konferenciji, koja je organizovana u hotelu “Hajat” u Beogradu, učestvovala su 53 predstavnika iz Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i iz 16 evropskih zemalja.

Pored današnjeg skupa, Agencija za privredne registre će 19. i 20. juna ove godine biti domaćin jedanaeste godišnje konferencije i zasedanja Generalne skupštine Foruma evropskih registara – međunarodne organizacije koja okuplja 29 institucija nadležnih za registraciju privrednih subjekata.

Leave a Reply