Događaji · IT

Održana prezentacija Cross Media Publishing

U sredu 11. juna u zadužbini Ilije M. Kolarca održana je prezentacija Cross Media Publishing koju su organizovale kompanije Apple, Adobe i HSM informatika, a u kojoj je kao jedan od partnera svoje učešće imala i firma Extreme.Prezentacija je bila namenjena svim kreativnim profesionalcima, a cilj je bio predstavljanje načina na koje se može povećati efikasnost i kreativnost, a da se istovremeno brže i jednostavnije distribuiraju informacije u svetu digitalnih tehnologija.

Jedan od prezentatora bio je g. Alan Rosenfeld, stručnjak kompanije Apple, donedavni istaknuti prezentator kompanije Adobe, koji je govorio o trendovima kada je u pitanju distribucija vesti, novosti i svih drugih sadržaja i ukazao na važnost digitalnih medija pri isporuci svih vrsti sadržaja, kao i u svakodnevnom životu. Pored g. Alana Rosenfelda, prezentaciju je održao i g. Manfred Witteman iz kompanije Woodwing, koji je posetioce upoznao s konceptom „blended media“, ključnim za WoodWing Smart Newspapers rešenje koje izdavačima omogućuje integrisan radni proces, kako za novine tako i za online izdavaštvo.

Nakon toga, okupljenima se obratio g. Zoran Imširagić, Adobe promoter, koji je kroz praktične primere predstavio prednost korišćenja Adobe CS3 alata na Macu. Osim toga, prisutni su imali prilike da vide i desetominutni snimak kojim je popularni hip-hop umetnik Edo Maajka predstavio način na koji uz pomoć pomenutih tehnologija snimio svoj najnoviji album.

Leave a Reply