Događaji · IT · Software

Održana Sophos obuka za klijente

25. i 26. Septembra, Smart je ugostio Administratore koji koriste Sophos rešenja. Obuka je sprovedena na bazi jednog dana i prilagođena je Sophos rešenju za koje se korisnik opredelio (Small Business ili Enterprise).

U četvrtak 25. septembra održana je Sophos Small Business Edition Administrator obuka sa početkom u 9:30h. Teme koje su zaokružile ovu obuku su bile: Sophos Small Business Edition, Sophos AntiVirus SBE, Sophos Client Firewall SBE i Sophos PureMessage SBE.

U petak 26, septembra održana je Sophos Endpoint & Email Security and Control 8 tehnička obuka koja je propratila novu verziju Sophos Endpoint Security & Control 8 softverskog paketa. Ovaj paket je sa sobom doneo niz poboljšanja i novih funkcionalnosti, koje će sada korisnici moći u potpunosti iskoristiti. Teme na obuci su bile:

  • Sophos Enterpise Console 3.1 – upgrade sa prethodne verzije i nove funkcionalnosti,
  • Sophos Anti-Virus Enterprise Edition v7.5,
  • Sophos Application Control – praktična primena i administriranje,
  • Sophos Device Control – praktična primena i administriranje,
  • Sophos Client Firewall – primena u kompanijskom okruženju, administriranje i
  • Sophos Network Access Control (NAC) – osnovni pojmovi i primena.

Nakon ove obuke, sistem administratori su stekli potrebno znanje da prepoznaju praktičnu primenu novih funkcionalnosti u računarskoj mreži, kao i da mogu samostalno da implementiraju i primene licencirano rešenje.

Predavač je bio Marko Kolak (MCSE Security, MCT, Sophos Specialist, SecureWave System Engineer), koji je uspešno završio specijalistički niz kurseva tehničke obuke u sedištu kompanije Sophos u Velikoj Britaniji i koji poseduje veliko iskustvo u radu sa Sophos proizvodima. Takođe, poseduje i predavački sertifikat Microsoft Certified Trainer, kao Microsoft Certified System Engineer sa Security usmerenjem.

Polaznici:

 
 
  
  
 
 

Leave a Reply