Događaji · IT · Video igre

Održane prve predkvalifikacije za World Cyber Games 2008.

Subotica (igraonica Game Stataion) je ponovo ugostila najbolje gamere iz severne Vojvodine.

Peti put za redom najveće gaming takmičenje kod nas imaće predstavnike iz Subotice i okolnih gradova. Takmičari su se tokom prošlog vikenda nadmetali u 5 disciplina: Counter Strike, Need for Speed, FIFA 08, Warcraft III i Command&Conquer.

Najblje dve ekipe u Counter Strike-u su SIXPACK(Pishtalo Dario, Markov Nikola, Damljanović Aleksandar, Nenad Veleski, Vladimir Milodanović) i TONBE (Martin Proročić, Radovan Nikolić, Mihajlo Kljajić, Mario Topali, Darko Frindih)

Najbolji u FIFA takmičenju bila su braća Joko i Marko Baucal. Prvi finalisti u kategoriji Warcraft III, 7.septembra u Beogradu, na beogradskom sajmu, biće Namacinski Vladimir i Dragić Branko. Najbolji u Need for Speed-u i ovoga puta su bili Strahinja Tomić i Papdi Ištvan, koji su do sada domaću

WCG reprezentaciju predstavljali na svetskom i evropskom takmičenju.

Najbolji igrači će imati priliku da se takmiče na nacionalnom finalu koje će se održati 7. Septembra u Hali 2 Beogradskog Sajma.

World Cyber Games reprezentacija Srbije je uvek imala predstavnike iz ovog dela Vojvodine, te verujemo da će se o ovim momcima još čuti tokom ovogodišnjeg takmičenja World Cyber Games.

Pobednici nacionalnog finala će svoju veštinu i sreću ukrstiti sa najboljim svetskim igračima u Nemačkoj na svetskom finalu koje će biti održano u Kelnu u periodu od 5. do 9. novembra.

Za detaljnije informacije posetite websajt www.wcg-adria.com, website kompanije ComputerLand www.compland.co.yu/games ili zvanični website manifestacije http://www.worldcybergames.com

Leave a Reply