IT

Oglašavanje na YouTube video platformi od sada dostupno i u Srbiji!

YouTube je danas najavio dostupnost oglašavanja u Srbiji, čime se kompanijama omogućuje promocija brenda, proizvoda i usluga, kao i dobijanje povratnih informacija od korisnika putem ove video platforme.

 

YouTube donosi brojne mogućnosti velikom broju oglašivača, omogućujući im povezivanje s  lokalnom i međunarodnom publikom na nov i drugačiji način. Oglašivači iz Srbije mogu svoje oglase postaviti na YouTube od 18. marta 2014. godine.

YouTube rs

Interaktivno oglašavanje

Od sada i oglašivači iz Srbije mogu doseći do željene publike na nov način, dok korisnici postavljaju, pretražuju ili pregledaju YouTube video sadržaje:

 

  • Oglašivači se mogu povezati sa publikom koja gleda profesionalne i visoko kvalitetne sadržaje putem Trueview In-stream i In-display ads platforme, a koji se prikazuju pre, za vreme Ili istovremeno sa video sadržajem koji korisnici pregledaju.

 

  • YouTube je vrlo popularna platforma u Srbiji koju korisnici koriste za pretraživanje zabavnih sadržaja i proizvoda. Kao i na Google pretraživaču, oglašivači u Srbiji će moći da predstave relevantan video oglas uz rezultate YouTube pretraživanja putem Trueview In-search ads platforme, gde oglašivač plaća samo u slučaju kada korisnik klikne na oglas.

 

„Oglašivači žele da budu tamo gde su njihovi potencijalni korisnici. S milijardu jedinstvenih korisnika mesečno i 100 sati postavljenog video materijala svakog minuta, YouTube okuplja veliki broj korisnika koji traže, gledaju, dele, komentarišu i „lajkuju“ video sadržaje na ovoj video platformi. U Srbiji YouTube ima doseg do 47 odsto populacije. Svakodnevno korišćenje YouTube popularno je kod mlađih korisnika te se penje na neverovatnih 91 odsto korisnika starosti između 20 i 24 godine. U Srbiji se YouTube najviše koristi za slušanje muzike.

Međutim, YouTube je važan i za donošenje odluka o kupovini, s obzirom da ga 62 odsto korisnika smatra dobrim izvorom informacija o proizvodu koji planiraju da kupie. Sa novim inovativnim rješenjem Trueview formats zahvaljujući kome oglašivači plaćaju samo ukoliko je korisnik „aktivno“ pregledao video materijal, YouTube je uistinu efikasna platforma za sprovođenje kampanja kojima se promoviše brend, proizvod i usluga kao i kampanja za dobijanje povratnih informacija od korisnika“, izjavio je direktor kompanije Google za regiju Adriatic, Joško Mrndže.

Leave a Reply