IT

Okrugli sto o IKT u obrazovanju

Tatjana Matić, državni sekretar Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Srđan Verbić, Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS danas u Palati Srbija otvorili su okrugli sto posvećen temi Obrazovanje podržano informaciono-komunikacionim tehnologijama.

Okrugli sto organizovao je Nacionalni prosvetni savet i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uz stručnu i finansijsku podršku Britanskog saveta (British Council) i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.

Cilj okruglog stola je razumevanje prioriteta u implementaciji Smernica za unapređivanje uloge informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju, koje je 2013. godine pripremio i usvojio Nacionalni prosvetni savet Republike Srbije, a u čijem pisanju je aktivno učestvovao i Nebojša Vasiljević, pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

ict

Akteri u oblasti obrazovanja i e-upravljanja predstavili su Smernice za unapređivanje uloge informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju i razgovarali o ulozi novih tehnologija u efektivnom upravljanju sistemom obrazovanja, kao i o korišćenju novih tehnologija u izvođenju nastave i učenju.

Učesnici ispred resornih ministarstava saglasili su se o koracima koje je neophodno preduzeti u cilju osnivanja interdisciplinarnog saveta i usvajanja akcionog plana, kao i oko toga da je ključ uspeha interresorna saradnja.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nacionalni prosvetni savet izrazili su spremnost da zajedničkim snagama doprinesu što bržoj primeni preporuka iz Smernica za unapređivanje uloge informaciono-komunikacionih tehnologija u obrazovanju.

Leave a Reply