IT

Online karte za predstojeći Euro 2008 championship

A sada jedno upozorenje za fudbalske fanove koji imaju nameru da kupe online karte za predstojeće fudbalsko prvenstvo. Koliko ste fudbalski fan a pri tom i kompjuterski korisnik koji voli da kupuje karte za utakmice preko Interneta, savetujemo veliku opreznost

Ukoliko ste fudbalski fan a pri tom i kompjuterski korisnik koji voli da kupuje karte za utakmice preko Interneta, savetujemo veliku opreznost. Naime, sajt Evropske kompanije za preprodaju karata koje možete kupiti online za predstojeće Evropsko prvenstvo u fudbalu – Euro 2008 championship, je zaražen sa malicioznim kodom. Sajt je visoko rangiran među pretraživačima i zato se korisnici vrlo često susreću sa njim i često ga posećuju, što predstavlja samo prednost hakerima za postavku malicioznog koda.

Prema izveštajima SophosLabs™-a, posetioci koji žele da kupe karte preko sajta, su bili izloženi malicioznom skriptu koji je bio ubačen na neke web stranice. Ovaj malware pokušava dalje da preuzme neke druge zlonamerne napade sa drugih web sajtova. Savetujemo kompjuterskim korisnicima da uvek imaju podignut gard i da se osiguraju da je njihovo IT sigurnosno rešenje up to date.

Infected ticket website

Hakeri često koriste velike sportske događaje kako bi iskoristili i zloupotrebili kompjuterske korisnike. U 2007. web sajt Miami Dolphins tima koji je bio domaćin prošlogodišnjeg Superbowl-a, je bio kompromitovan u cilju inficiranja fanova koji su želeli da se uloguju na sajt. Sophos-ovi proizvodi nude proaktivnu zaštitu od maliciozne pretnje, poznate kao Mal/ObfJS-R, još od 31. Oktobra 2007. (Learn more about the hacked Euro 2008 ticket website on the SophosLabs blog)

The Miami Dolphins website was hacked

Sophos preporučuje svim kompjuterskim korisnicima da se zaštite sa konsolidovanim rešenjem koje omogućava kontrolu pristupa mreži i štiti od pretnja poput spema, hakerskih napada, spajvera i virusa.

One thought on “Online karte za predstojeći Euro 2008 championship

Leave a Reply