Događaji · IT

Opština Inđija i Microsoft nagradili najbolje učenike

Na današnjoj svečanosti održanoj u velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji najboljim učenicima sa teritorije ove opštine uručeni su računari opremljeni licenciranim Microsoftovim softverom. Ovime se nastavlja akcija pod nazivom „Znanje se isplati“ koju je pre dve godine inicirala opština Inđija, a koju je Microsoft podržao donirajući originalne Windows operativne sisteme.

Ove godine ukupno 105 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Inđija dobilo je moderne računare sa Windows Vista Ultimate operativnim sistemom, a vaučere uz pomoć kojih će podići ove vredne poklone su im uručili predsednik opštine Inđija Goran Ješić i direktor Microsofta za region Republike Srbije i Republike Crne Gore Dejan Cvetković.

„Microsoft je i ove godine podržao inicijativu opštine Inđija zato što se ona u potpunosti poklapa sa našom vizijom moderne Srbije u kojoj informatički pismeni mladi ljudi vode ovu zemlju napred“, rekao je na današnjoj svečanosti Dejan Cvetković, direktor Microsofta i v.d. predsednika Američke privredne komore u Srbiji, i dodao: „Smatram da akcija pod nazivom „Znanje se isplati“ daje pravu poruku mladim ljudima širom naše zemlje i predstavlja pravi put ka unapređenju obrazovanja mladih i izgradnji modernog društva kakvo Srbija zaslužuje.“

„Želimo da naši mladi ostanu u zemlji i da rade za velike svetske kompanije kao što je Microsoft, a da bi im to omogućili moramo da investiramo u njihovo obrazovanje“, rekao je Goran Ješić, predsednik opštine Inđija. „Microsoft deli sa nama sistem vrednosti koji želimo da izgradimo ovakvim akcijama, i zato uspešno sarađujemo sa njima, ne samo u ovoj akciji već i na brojnim drugim projektima, kao što je uspešna implementacija e-governmenta u našoj opštini“, naglasio je Ješić.

Svečanoj dodeli su prisustvovali zvaničnici lokalne samouprave opštine Inđija, kao i brojni sugrađani nagrađenih učenika, koje je pozdravio i Zvonimir Đukić-Đule, frontmen grupe Van Gogh. U prethodne dve godine u okviru akcije „Znanje se isplati“ lokalna vlast u Inđiji je, u saradnji sa Microsoftom, nagradila računarima i softverom preko 220 „vukovaca“ iz osnovnih i srednjih škola sa teritorije ove opštine.

Leave a Reply