IT

Opštinskim sudovima uručena računarska oprema

Pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srbije Mirjana Tadić uručila je danas predsednicima opštinskih sudova u Paraćinu, Despotovcu, Svilajncu i Rači računarsku opremu koja je donacija Evropske komisije.  Tadić je tom prilikom istakla da će preko Evropske agencije za rekonstrukciju, a u okviru podrške reformi pravosudnog sistema Republike Srbije, takvu opremu dobiti 82 suda opšte nadležnosti u cilju poboljšanja informatičke infrastrukture.

Sudovima će u naredna dva meseca biti podeljena 753 računara, 620 štampača, 348 mrežnih štampača i 142 multifunkcionalna uređaja, precizirala je pomoćnik ministra pravde i dodala da će nakon opremanja sudovi biti povezani sa Ministarstvom pravde i Visokim savetom za pravosuđe.

Predsednik Opštinskog suda u Paraćinu Radoslav Simić izrazio je zahvalnost na donaciji i naglasio da je u proteklih pet godina Opštinski sud u tom gradu jedan od najboljih i najažurnijih sudova u Pomoravlju.

Simić je ukazao na to da će ovom opremom sud u celosti biti opremljen računarskom opremom, što znači da će rad ove ustanove biti još bolji.

Leave a Reply