IT

Organizovan februarski kurs za SIMATIC S7

U periodu od 18 –  22.  februara 2008 . godine, grupacija Automation and Drives kompanije Siemens d.o.o. Beograd organizovala je u svom poslovnom centru kurs za industrijske računarske upravljačke sisteme tipa SIMATIC S7 u okruženju Totalno Integrisane Automatizacije, pod nazivom ST7-TIA Basis.

Polaznici kursa, predstavnici firmi  Jugoimport SDPR Beograd (3), Igma Uljma (1), Bimal Brčko (1), Pekarska industrija Pančevo (1), Srednja stručna škola Rade Končar Beograd (1), Electra Velika Plana (1), NIS Rafinerija Novi Sad (3) i Eltekon Vranje (1) uspešno su savladali obuku za programiranje i održavanje najsavremenijih Siemens-ovih programabilnih kontrolera. Osim sistematizovanog teoretskog dela, bilo je i dosta praktičnih vežbi na demo modelima koji se sastoje od PLC-a SIMATIC S7 314C-2DP, decentralne periferije ET200S i operatorskog touch panela TP170A, sa pratećim simulatorom digitalnih i analognih U/I i pokretnom trakom kao maketom objekta upravljanja. Pažnja je bila posvećena i komunikaciji preko Profibus-a i parametrizaciji frekventnog regulatora Micromaster 420, čime je obuhvaćen znatan deo karakterističnih slučajeva koji se sreću u svakodnevnoj praksi industrijske automatizacije.

Po završetku kursa, svi polaznici su dobili zvanične Siemens sertifikate koji su priznati širom sveta i odgovarajuće potvrde Siemens d.o.o Beograd.

Sledeći kurs je planiran  u drugoj polovini aprila 2008. godine , alternativno sredinom juna.

Leave a Reply