IT

OSA i AUTODESK na najvišem vrhu Adriatik regiona

Osnivači kompanije OSA – Računarski inženjering Željko Tomić i Boris Damjanović i direktor OSA – Računarskog inženjeringa Slovenija Zvone Arzenšek popeli su se na Triglav (2864 m.) i na simboličan način pokazali da se ta kompanija nalazi na samom vrhu Adriatik regije.

OSA – Računarski inženjering od samog osnivanja 1989. godine partner je vodećeg svetskog proizvođača CAD softvera američke kompanije Autodesk. OSA je dugi niz godina bila distributer Autodeska za područje Srbije, Crne Gore i Makedonije, a aprila ove godine Autodesk je sa OSOM potpisao ugovor o distribuciji softvera na području čitavog Adriatik regiona koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Sloveniju i Albaniju. Tim potezom OSA je znatno proširila i ojačala Autodesk tim.

Da bi bila što bliže partnerima u Hrvatskoj i Sloveniji, OSA je osnovala firme u Zagrebu i Ljubljani. OSA Softver je preuzela distribuciju u Hrvatskoj 1. maja 2011. a OSA Sistemi preuzimaju distribuciju Autodeskovog softvera u Sloveniji od 1. septembra 2011. godine.

Pored distribucije Autodeskovog softvera, OSA je distributer Oce i Canon štampača i multifunkcionalnih uređaja kao i Kern kovertirki. OSA Računarski inženjering je proizvođač dobro poznatog Document Management Softvera UniDocs.

Leave a Reply