IT

Oskar kvaliteta za S&T Serbia

S&T Srbija dobila je ovogodišnju Nacionalnu nagradu za poslovnu izvrsnost „OSKAR KVALITETA“. Tradicionalno, 17. po redu, priznanje dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost – FQCE pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva odbrane Republike Srbije. S&T Serbia je jedan od pobednika u kategoriji malih i srednjih preduzeća i to u oblastima: liderstvo, ljudski resursi, procesi, proizvodi i usluge.

Ova nagrada se dodeljuje i uz podršku privrednih asocijacija i naučnih institucija, koje su u okviru svojih aktivnosti zadužene za praćenje i podsticaj unapređenju kvaliteta u našoj zemlji. Od 2003. godine Fond za kulturu kvaliteta i izvrsnost je član Evropske fondacije za menadžmentkvalitetom – EFQM www.fqce.org.rs. Svečano uručenje nagrada bilo je četvrtak, 10. novembra, u 11h, u Privrednoj komori Srbije (Terazije 23, II sprat). Nagradu je uručio počasni predsednik Žirija, gospodin Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja. Kraći video prilog sa ceremonije dodele nagrada možete pogledati :

Prisustvo na tržištu Srbije u proteklih petnaest godina karakteriše stabilan rast i razvoj, kako organski tako i kroz strateške akvizicije. Razvoj kompanije pratili su dobri poslovni rezultati: čak i u godinama krize kompanija održava stabilne prihode i profit. Zahvaljujući održivom rastu, ostvarenom prihodu i visokoj profitnoj stopi, S&T Serbia je među vodećim sistem integratorima u Srbiji.
Uspešna saradnja sa najznačajnijim kompanijama u telekomunikacionom, vladinom i javnom sektoru, bankarstvu i finansijama, energetici i privredi, kao i dalji razvoj ekspertize za ove privredne vertikale, deo je S&T-ove strategije, a kompanije sa kojima posebno uspešno sarađuje su:Telenor, Telekom Srbija, SBB, JP PTT Srbija, Banka Poštanska Štedionica, Alpha Banka, Komercijalna banka, Banca Intesa, Ministarstvo kulture informisanja i informacionog društva i Ministarsto poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Direct Group, Victoria group i druge.
Nedavno je, pored već navedenih, S&T Serbia dobila i evropsko priznanje za izuzetna IT dostignuća – The European IT Excellence Awards 2011, za realizaciju nacionalnog portala eUprava.

Priznanje koje je S&T dobio u oblasti ljudskih resursa, menadžerka za ovu oblast u S&T Serbia, Bojana Vasiljević je prokomentarisala na sledeći način: “Od zaposlenih se očekuje da po dolasku u S&T aktivno doprinose poslovanju svojim sposobnostima, znanjem, vrednostima i kulturom. S&T im pruža podršku u ostvarivanju ideja, kreativnog potencijala i ispunjenju redovnih dužnosti na poverenim funkcijama u cilju razvoja svojih sposobnosti i ličnosti kao i dostizanju postavljenih ambicija u karijeri. S&T Serbia trenutno ima 80 zaposlenih obrazovnih profila elektrotehničkog, prirodno-matematičkog, ekonomskog fakulteta i FON-a.Blizu 80 odsto ukupno zaposlenih je akademski obrazovano, a gotovo 40 procenata čine pripadnice lepšeg pola.

Prosečna starost, može se reći mladost, maših saradnika je 32 godine, a prosečan radni staž je preko 5 godina. U 2010. godini više od 7 odsto ostvarenog profita kompanije uloženo je u obuku i razvoj zaposlenih. Našim zaposlenima takođe nudimo mogućnost da posao organizuju na veoma nezavisan način, kroz otvorenu i direktnu komunikaciju bez hijerarhijskih prepreka, ohrabrivanjem timskog rada uz vodeće međunarodne stručnjake, zbog čega važimo za poslodavca od ugleda i poverenja. Naše korporativne vrednosti – inovativnost, partnerstvo, ekspertiza i strast za uspehom – oblikuju način na koji radimo i kako radimo.”

Predrag Vraneš, Direktor S&T-a u Srbiji je o preduzeću kojim rukovodi ovom prilikom izjavio: ”S&T Serbia, kao moderna i fleksibilna kompanija, ne samo da prati brze i česte promene na domaćem tržištu već ih i stvara. Koristeći svoj internacionalni karakter kako bi svetske trendove prenela u Srbiju, naša kompanija nudi svojim klijentima mogućnost da razviju i unaprede svoje poslovanje kroz korišćenje najsavremenije tehnologije. Neki ljudi provode dosta vremena analizirajući budućnost. Mi više volimo da budućnost uzmemo u svoje ruke. Ključ je u inovacijama, zbog čega je S&T oličenje korporativne kulture koja promoviše kreativne i proaktivne osobe. S druge strane, to zahteva volju da se preuzme rizik, da se izgrade nove putanje i veruje u sopstvene mogućnosti. Nadam se da je ovakav način razmišljanja doveo do toga da dobijemo nagrade u, rekao bih, ključnim oblastima za poslovanje, bar kada je IT u pitanju ”.

S&T je prema oceni nezavisnih analitičara u oblasti informacionih tehnologija (Gartner, IDC
) vodeća IT kompanija centralne i istočne Evrope u domenu IT rešenja i usluga, koja se bavi realizacijom poslovnih i infrastrukturnih rešenja za velika i srednja preduzeća. S&T pored svojih sopstvenih, obezbeđuje i rešenja i proizvode zasnovane na tehnološkim osnovama najvećih svetskih IT kompanija kao što su SAP, Infor, Amdocs, Oracle, HP, IBM, EMC, CISCO, i drugi. Sa oko 2000 zaposlenih i prisustvom u 19 zemalja uglavnom srednje i istočne Evrope, S&T predstavlja pouzdanog i iskusnog partnera. S&T AG je listiran na bečkoj berzi od 2003. godine.

Leave a Reply