IT

Osniva se Vojvođanski softverski klaster

Osnivačka skupština Vojvođanskog IKT klastera – VIK biće održana sutra (8. septembar 2009. godine) u Novom Sadu, saopštio je Fond za podršku investicija u Vojvodini.

U saopštenju je navedeno da je na osnovu konsultacija sa preduzećima u IKT sektoru, a koja svoja sedišta imaju na teritoriji APV, predloženo pokretanje inicijative za osnivanje Vojvođanskog softverskog klastera sa ciljem unapređenja međusobne saradnje i daljeg razvoja sektora na domaćem i inostranim tržištima.

Osnivačka skupština biće prilika i da se prisutni upoznaju Evropskom preduzetničkom mrežom (Enterprise Europe Network), najvećom mrežom za poslovnu podršku koja nudi sveobuhvatnu pomoć malim i srednjim preduzećima u EU i šire. Univerzitet u Novom Sadu je jedan od članova konzorcijuma EEN programa u Srbiji.

Osnivanjem Evropske mreže za preduzetništvo u Srbiji, mala i srednja preduzeća i preduzetnici biće u poziciji da dobiju informacije o uslovima za ulazak na tržište EU, prilikama za izvoz, javnim nabavkama, novim tehnologijama, potencijalnim partnerima, mogućnostima tehnološkog razvoja i Okvirnim programima Evropske unije (FP7), kao i da sa jednog mesta imaju pristup novim tehnologijama.

Domaćini skupa biće prof. dr Vojin Šenk, redovni profesor FTN-a i Branislav Bugarski, direktor VIP-a. (eKapija)

Leave a Reply