IT

Osnovana Grupacije proizvođača elektronske industrije

Za predsednika novoosnovane Grupacije proizvođača elektronske industrije, koja će raditi u okviru Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS, izabran je Milivoje Stančić, vlasnik i direktor firme Citi iz Beograda

Grupacija proizvođača elektronske industrije je deseta grupacija u okviru Udruženja za metalsku i elektro industriju PKS, rekao je Ljubiša Obradović, sekretar tog Udruženja, otvarajući konsitutivnu sednicu Grupacije.

Jedan od ciljeva osnivanja Grupacije je da se loše stanje u elektroindustriji popravi i da iskoristimo podsticajna sredstva za oživljavanje ove grane, naročito u sektoru malih i srednjih prduzeća, rekao je Obradović i podsetio da se u konceptu razvoja srpske privrede akcenat stavlja na grane više faze prerade, kao što su automobilska, IT i elektro privreda.

Nakon izbora za predsednika Grupacije, Milivoje Stančić, elektroinženjer, vlasnik i direktor firme CITI iz Beograda, preuzeo je vođenje sednice na kojoj je za potpredsednicu Grupacije izabrana Ljubinka Stefanović Mladenov, a za članove predsedništva Grupacije izabrani su predstavnici privrednih društava: Telkom, Teleoptik Žiroskop, Dekoda, Eling i Intel.

Kao osnovne ciljeve osnivanja Grupacije Stančić je naveo poboljšanje poslovanja i konkurentnosti, zajedničke nastupe na tenderima i javnim konkursima, kao i razmatranje i davanje mišljenja na zakonsku regulativu koja se odnosi na ovu delatnost.

Cilj nam je da otvorimo ozbiljan dijalog sa državom u vezi sa stvaranjem uslova za razvoj elektronske industrije, posebno što je ova grana istaknuta kao jedan od prioriteta razvoja do 2020. Bojim se, rekao je Stančić, da država nema uvid u to kakvo je stanje naše elektronske industrije, koja, kako se videlo već na konstitutivnoj sednici Grupacije, najbolje stoji kadrovski, ali „rascepkanost po granama ne daje rezultate kakve bismo mogli da imamo“. Stančić se osvrnuo i na stimulativne mere koje država daje stranim kompanijama za otvaranje novih radnih mesta u

Leave a Reply