IT

Osnovne škole u Kaću, Kovilju i Temerinu dobile digitalne kabinete

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva Vlade Republike Srbije saopštilo je da je državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić danas otvorila digitalne kabinete u osnovnim školama “Đura Jakšić“ u Kaću, “Laza Kostić“ u Kovilju i “Petar Kočić“ u Temerinu.

U saopštenju se navodi da su pomenuti kabineti opremljeni u okviru projekta „Digitalna škola“, kojim je obuhvaćeno 2.910 školskih objekata.

Cilj ovog projekta jeste da svi đaci u Srbiji dobiju mogućnost kvalitetnih uslova rada uz najsavremeniju računarsku opremu, koristeći prednosti koje im savremene tehnologije omogućavaju.

Sve škole u Srbiji koje su se prijavile za projekat “Digitalna škola” biće opremljene digitalnim kabinetima do kraja tekuće školske godine, dodaje se u saopštenju.

One thought on “Osnovne škole u Kaću, Kovilju i Temerinu dobile digitalne kabinete

  1. Milorad

    Poštovana gospodo u gradu Kragujevcu u provinciji(Šumadija) instaliran je opremljen je digitalni kabinet u Školi za gluvu decu.Gluvima je to mnogo važno u obrazovanju jer su na račun hendikepa jednog čula(sluha),razvija se drugo čulo koje nije oštećeno ,a to je VID.Pozdrav iz Kragujevca u provinciji(Šumadija).

Leave a Reply