E-servisi · IT

Osnovnoj školi u Bujanovcu dodeljeno 30 računara

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu u Vladi Republike Srbije Milan Marković prisustvovao je danas otvaranju opremljenog računarskog kabineta u OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu, kojoj je kancelarija “Majkrosofta” u Srbiji donirala 30 računara i 4 skenera.
U saopštenju Ministarstva navodi se da je Marković, koji je i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, rekao da je prioritet ovog tela obrazovanje, o čemu svedoči i današnja akcija.

On je istakao da će se Koordinaciono telo i dalje truditi da bude kanal preko kojeg će se odvijati više ovakvih i sličnih akcija, koje deci u Bujanovcu pružaju veće mogućnosti.

Ministar je takođe najavio da će u Medveđi uskoro biti otvoreno odeljenje Pravnog i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu, dok je otvaranje isturenih odeljenja planirano u Bujanovcu i u Preševu.

Menadžer prodaje za javni sektor u kancelariji “Majkrosofta” u Srbiji Miloš Trkulja podsetio je na to da je ovo samo jedan u nizu koraka koje je ova kompanija, u saradnji sa 11 partnera iz svih delova zemlje, preduzela na unapređenju obrazovanja i informatičke pismenosti građana.

Trkulja je dodao da kancelarija “Majkrosofta” u Srbiji planira i seriju besplatnih obuka za rad na računarima za 60 nastavnika.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, koji je prisustvovao otvaranju opremljenog računarskog kabineta, izrazio je zahvalnost na donaciji i naglasio da je važno da se ovakve akcije sprovode češće.

Osnovnu školu “Branko Radičević” i njena isturena odeljenja pohađa 1.450 učenika od prvog do osmog razreda, a ovo je prva informatička oprema koju je ova obrazovna ustanova dobila.

U Bujanovcu postoje i tri kolektivna centra za izbegla i raseljena lica, pri čemu su sva deca iz tih centara učenici pomenute škole.

Delegacija Koordinacionog tela obići će danas i lokalni put u izgradnji Lučane –Dobrosin, za čiju je obnovu Kordinaciono telo u saradnji sa opštinom Bujanovac izdvojilo značajna sredstva, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply