IT

Osvajači medalja iz oblasti matematike, astronomije, informatike u Telekomu Srbija

Generalni direktor Telekoma Srbija, Branko Radujko, pre novogodišnjih praznika je u prostorijama Telekoma Srbija, ugostio 21 osvajača medalje iz oblasti matematike, astronomije, informatike, fizike i astrofizike iz cele Srbije koji su ove godine osvojili veliki broj medalja i bili pravi ambasadori znanja naše zemlje

Mladi talenti dobili su od Telekoma Srbija 3G net modeme za mobilni internet, dok će 16 njih dobiti notebook računare od naše kompanije, pored 5 matematičara koji su računare dobili prošle godine. Čestitajući im na uspehu, Branko Radujko je obećao podršku Telekoma i u sledećoj godini. U januaru mesecu biće organizovane obuke iz oblasti IT-a koje će mladim talentima držati inženjeri Telekoma Srbija.

Na neformalnom sastanku dogovoreno je i proširenje saradnje sa Matematičkom gimnazijom u narednoj godini u cilju daljeg razvoja talenata učenika. Jedno od opredeljenja Telekoma u sledećoj godini biće podrška mladima u sticanju visokog obrazovanja kako na domaćim tako i na stranim univerzitetima.

Leave a Reply