IT

Otvoren “ICT Hub”, biznis inkubator za informaciono-komunikacione tehnologije

U okviru Naučno-tehnološkog parka „Zvezdara”, danas je svečano otvoren ICT HUB-a, biznis inkubator za informaciono-komunikacine tehnologije. Događaju su prisustvovali ministri Rasim Ljajić i Srđan Verbić, američki ambasador u Beogradu Majkl Kirbi, član Gradskog veća Dragomir Petronijević i veliki broj predstavnika IT sektora.

Ovo je jedinstven projekat koji je nastao u saradnji privatnog sektora Orion telekoma, DNA komunication i USAID-a.

Dragomir Petronijević je ovom prilikom rekao da je otvaranje još jednog inkubatora ovog tipa jako dobro, jer je IT sektor jedna od najvećih rastućih grana industrije.

ict hub

– U narednom periodu, pored postojećeg  „Gnezda”, u gradu planiramo da otvorimo još pet inkubatora koji će doprineti većoj konkurenciji u IT sektoru. Trenutno se vode pregovori sa jednim švajcarskim i italijanskim inkubatorom, i nadam se da ćemo do Nove godine pokrenuti još dva inkubatora ovog tipa koji će biti ostvareni kroz program javno-privatnog partnerstva – istakao je Petronijević i dodao da grad želi da mladim ljudima pruži što više mogućnosti, posebno u IT sektoru, kako bi se ostvarili u svojim oblastima i ostali u Srbiji.

On je naveo da će narednih godinu dana 40 mladih ljudi imati priliku da u sklopu inkubatora radi na razvijanju svoje ideje u oblasti IT-a, a nakon toga će dobiti svoje prve investicije i priliku da svoje ideje predstave svetu.

 

Leave a Reply