IT

Otvoren konkurs za prvu generaciju u biznis inkubatoru “ICT Hub”

Otvorene su prijave za prvu generaciju korisnika koji će biti stanari “ICT Hub”-a narednih 12 meseci. Konkurs traje do 16. septembra 2014. godine i otvoren je za sve punoletne građane Srbije koji imaju ideju iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i želju da tu ideju realizuju kroz spostveni biznis, saopšteno je iz agencije “DNA Communications”.

Za uspešnu prijavu potrebno je poslati više detalja o projektu u okviru eseja i CV osobe koja se prijavljuje, a za više detalja o tome šta ovaj inkubator nudi i načinu prijave možete pronaći na web adresi www.icthub.rs.

Kako je navedeno u saopštenju, moderno opremljen prostor, najsavremenija “cloud computing” platforma za razvoj i testiranje, puna tehnička podrška, biznis treninzi i savetovanja, edukacije o strateškom menadžmentu, tehnikama promocije, marketinga i prodaje, administrativna pomoć, ali i mogućnost da se na jednom mestu upoznaju, razmene iskustva, sklope partnerstva, pokrenu zajednički projekti i stvore nove poslovne prilike – samo su neke od niza mogućnosti koje nudu “ICT Hub”, biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije.

“ICT Hub” je kreiran je po ugledu na iskustveno uspešne evropske projekte, sa ciljem da onima koji tek prave prve korake u svetu biznisa omogući brz prelazak iz start-up faze u fazu rasta. Ovaj biznis inkubator je smešten u moderno opremljenom prostoru Naučno-tehnološkog parka (NTP) Zvezdara i cilj mu je da podrži one koji žele da pokrenu sopstveni IT biznis.

Povod za postojanje ozbiljnog biznis inkubatora koji će omogućiti punu podršku razvoju IT preduzetništva u Srbiji, leži u velikom potencijalu koji nosi domaća IT industrija, a koji nije iskorišćen svim svojim kapacitetima. Kroz osnivanje biznis inkubatora za informacione i komunikacione tehnologije, ovaj projekat će, ne samo doprineti razvoju preduzetništva i otvaranju novih radnih mesta, već i konkretno uticati na razvoj domaće IT industrije.

Projekat “ICT Hub” realizuju “DNA Communications” i “Orion Telekom” u saradnji sa USAID-om. Osim njih, partneri projekta su i Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Serbian Private Equity Association (SPEA).

Leave a Reply