IT

Otvorena digitalna učionica u Prvoj obrenovačkoj školi

Učenici Prve obrenovačke osnovne škole, jedne od najstarijih u Srbiji, dobili su danas pet računara za opremanje digitalne učionice. Donaciju Aerodroma „Nikola Tesla”, koji je kompjuterima opremio već tri škole u Beogradu, uručili su član Gradskog veća Miroslav Čučković i zamenik sekretara za obrazovanje Dragica Moro, u prisustvu generalnog direktora Aerodroma Velimira Radosavljevića.

– Grad Beograd će obezbediti 2.600 računara za više od 260 škola, ne samo preko projekta „Digitalna učionica”, koji vodi Ministarstvo za telekomunikacije, već iz budžeta opština i grada, ali i pomoću donacija društevno odgovornih kompanija kao što je Aerodrom „Nikola Tesla”. Veoma je važno da sva deca u Beogradu imaju pristup računaru, ali i da ih istovremeno obučimo kako da budu bezbedni, jer smo imali slučajeve zloupotrebe dece na internetu – istakao je Miroslav Čučković, član Gradskog veća, i dodao da će grad Beograd nastaviti da obezbeđuje besplatne udžbenike za učenike prvog i petog razreda, kao i laptopove za đake trećeg razreda.

On je takođe najavio da će sve škole u ovoj opštini u narednom periodu dobiti računare, uključujući i one u udaljenim naseljima, poput Grabovca i Skele.

Zamenica sekretara za obrazovanje Dragica Moro najavila je da će grad Beograd u Prvoj obrenovačkoj školi opremiti i kabinet fizike i opštetehničkog obrazovanja i obezbediti 10 novih tabli i pet ormana za produženi dnevni boravak dece. U narednim mesecima biće nabavljeno još računara, kao i 100 stolica i 50 klupa. Direktor škole Branko Belić zahvalio je na donaciji i istakao da za učenike informatika više nije novost.

Leave a Reply