IT

Otvorena još 3 digitalna kabineta u Nišu

Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva saopštilo je danas da je državni sekretar za Digitalnu agendu Jasna Matić danas otvorila digitalne kabinete u Školi za osnovno i srednje obrazovanje “14. oktobar” i osnovnim školama “Stefan Nemanja” i “Bubanjski heroji” u Nišu.

U saopštenju se navodi da su pomenuti kabineti opremljeni u okviru projekta „Digitalna škola“, kojim je obuhvaćeno 2.910 školskih objekata.

Učenici pomenutih škola u Nišu danas su svečano uključili računare u novoopremljenim digitalnim kabinetima i zakoračili u svet interaktivnog učenja, ispunjen raznovrsnim zanimljivim sadržajima koji ih dodatno motivišu.

Projekat „Digitalna škola“ ima za cilj lakše savladavanje gradiva, dobre uslove za učenje i usmeravanje dece da na najbolji način iskoriste sve prednosti savremene tehnologije.

Sve škole u Srbiji koje su se prijavile za program „Digitalna škola“ biće opremljene digitalnim kabinetima do kraja tekuće školske godine, dodaje se u saopštenju.

4 thoughts on “Otvorena još 3 digitalna kabineta u Nišu

 1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Ovog saopstenja izgleda nema, sluzbeno, ni na internet stranam Ministarstva kulture, informisanja i informacionog drustva, ni internet stranama Uprave za Digitalnu agendu. Ali, zato ima, barem, na strani “Personal magazina”!

 2. Pedja

  Koliko komentara ostavljas i mogao bi dobiti titulu “Dezurni komentator”. Cudi me da nemas svoj blog s obzirom koliko si upucen u sve sto se pise na ovom blogu i da su ti komentari obicno duzi od postova. E da moram da pohvalim i ovo isticanje titule, vrlo je pohvalno i dodaje kredibilitetu tvojih komentara. Sve ovo mi govori da imas mnoooogoooo slbodnog vremena i da radis za neku drzavnu firmu u kojoj znaci diploma i koja ti je omogucila svo to slobodno vreme, koje trosis korisno da ostavis komentare na ovakvom blogu, a ne da prevrces po fejsbuku. Svaka cast i nastavi sa radom.

 3. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

  Za Pedju – Od svega sto ste naveli tacno je samo da imam slobodnog vremena jer sam penzionisani diplomirani inzenjer elektrotehnike. A titulu “dezurnog komentatora” mogu iz sale da prihvatim, naravno ako mi je “Personal magazin” dodeli.

  Usput. Mislio sam da moji komentari ostaju nezapazeni. Ipak, hvala i na ovakvom komentaru mojih komentara.

 4. Vera Stancic

  Sticem utisak da su IT inzenjeri najpametniji ljudi na Planeti…Trebala sam i ja to da budem..

Leave a Reply