IT

Pametno IT leto za pametne klince

Iako deca imaju najveće interesovanje za igrice, postoji i druga dimenzija korišćenja računara. Kada upoznaju tu novu dimenziju kompjutera kroz prozor Interneta ili grafičkih programa njihova predstava o kompjuterima se iz korena menja.

Često se sa ponosom hvale kako su roditeljima pokazali i podesili kompjutere, napravili novu prezentaciju, grafički nacrt, telefonski imenik svojih prijatelja i td. Sa boljim poznavanjem računara i njegovih mogućnosti, stiče se veće samopouzdanje među svojim vršnjacima. Kid Master kursevi u Smart školi su namenjeni svoj deci od 9 do 13 godina koja vole kompjutere i koja žele da nauče nešto novo. Sastoje se iz tri dostupna nivoa.

Kid Master 1 kurs je idealan za letnji period kada su deca na školskom raspustu. Na Kid Master 1 kursu uče se osnove Windows-a, program za crtanje Paint, osnove Word-a, Interneta i Outlook Express. Traje svega 5 dana po 4 školska časa dnevno.

Sadržaj kursa: Hardver, Softver, Početak rada sa operativnim sistemom Windows, Pokretanje programa, Isključivanje računara, Osnovne ikone na desktopu, Prozori – osnova svih programa, Osnovni elementi prozora Worda, Upoznavanje sa tastaturom, Kako dobiti naša slova na tastaturi?, Čuvanje i otvaranje vaših radova, Paint – program za crtanje, Find i replace, Odabir i rad sa tekstom, Kako izbeći haos sa podacima?, Tehnike odabira ikona, Kopiranje i premeštanje, Paleta alatki drawing ,Objekti sa slikom,Ubacivanje slika u dokument, Oblačići i objašnjenja, Objekti iz programa WordArt, Podešavanje stranice, Štampanje dokumenta, Instalacije, Rad sa tabelama, Osnovi Interneta, Kako poslati i primiti email?…

Kid Master 1 kurs je najavljen za ponedeljak 29. jun 2009. od 12:30h do 15:45h i završetkom u petak 03. jula 2009. Prijave su u toku…

Leave a Reply