IT

PartnerIT – Više od 60 stranih IT kompanija dolazi u Beograd da traži partnere

Autsorsing Centar Srbije  i Mreža Poslovnih Anđela Srbije organizuju jedinstveni događaj, PartnerIT B2B sastanke i internacionalnu FundraiseIT konferenciju, koji će se održati 15. i 16. novembra u Privrednoj Komori Srbije, u Beogradu.

Od preko 150 IT kompanija koje su se u prve dve nedelje registracije prijavile za učešće, čak 60 kompanija je iz inostranstva i to iz 20 država među kojima su i Nemačka, Belgija, Švedska, Norveška, USA, Grčka, Italija, Holandija, Mađarska ali i Kosta Rika, Katar i Saudijska Arabija.

Cilj PartnerIT B2B sastanaka je da se prezentuje potencijal srpskih IT kompanija na tržištu Evropske Unije i da im se omogući direktan kontakt sa potencijalnim klijentima i partnerima iz inostranstva. Na zvaničnom internet portalu http://partnerit.talkb2b.net/ svaka kompanija može ostaviti osnovne informacije i rezervisati B2B sastanke sa željenim domaćim i internacionalnim kompanijama i osigurati mogućnost za nova partnerstva i širenje mreže kontakata.

Svi učesnici B2B sastanaka imaju priliku da prisustvuju i konferenciji FundraiseIT na kojoj će saznati najnovije informacije o različitim izvorima finansiranja za IT preduzetnike i kompanije. Biće reči o modelima investiranja poslovnih anđela, VC i PE fondova, domaćim i stranim fondovima i fondovima EU. U toku dva dana  svi učesnici će imati priliku da se uključe u direktnu komunikaciju sa vodećim serijskim investitorima iz Silikonske doline i zapadne Evrope kao što su Paige Craig (plancast.com,mobilerodie.com, stealth startup…), Jon Soberg (direktor Blumberg Capital, Addepar, Any.DO, ChirpMe, Coverhound), Gerald Heydenreich (Pippa&Jean, OmnisMundi, BuyVIP S.L.), Ari Korhonen (, potpredsednik Evropske Mreže Poslovnih Anđela, Seedcamp, Sky SQL, WOT Service) i mnogim drugim. Svojim predstavljanjem, govornici će pokušati da u direktnom obraćanju podele svoja iskustva u investiranju i razvoju IT kompanija u kojima su bili direktno uključeni.

Učešće na B2B događaju kao i na konferenciji je BESPLATNO, a svoje mesto kompanije i preduzetnici mogu rezervisati do 9. novembra 2012.

Održavanje FundraiseIT konferencije je podržano od strane Nemačke organizacije za tehničku saradnju – GIZ i Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju – SECO, dok je Evropska Komisija u okviru projekta Outsorsing Centra Srbija obezbedila finansijsku podršku za organizaciju PartnerIT B2B sastanaka.

Leave a Reply