e-on
IT

Partnerstvo kompanija E.ON i Ericsson

Jedna od najvećih privatnih energetskih kompanija, švedski E.ON, izabrao je Ericsson za sistem integraciju i konsalting u domenu pametnih mreža. 

Ericssonova rešenja će prikupljati podatke sa električnih brojila i slati ih u E.ON što će ubrzati merenje i isporuku podataka za čak 3000 odsto. Ugovor u trajanju od pet godina obuhvatiće skupljanje i distribuciju podataka sa više od 600.000 mernih tačaka u švedskim gradovima Stokholmu, Malmeu, Orebrou.

 

e-on

Ericssonova pametna rešenja na polju merenja potrošnje električne energije pomažu distributerima, kao što je E.ON, da budu efikasniji. Ova rešenja obuhvataju usluge eksternalizovanog upravljanja mrežom, sistem integraciju kao i konsalting.

Evolucija pametnih mreža je prioritet u mnogim zemljama Evropske Unije, a ova Ericssonova rešenja su veliki korak napred u domenu prikupljanju velike količine podataka u realnom vremenu koja će korisnicima omogućiti precizne i ažurne informacije o potrošnji struje.

Robert Puskaric, predsednik kompanije Ericsson za region severne Evrope i centralne Azije izjavio je: “Kako se vizija Umreženog društva sve više ostvaruje, kada smo sve bliži brojci od 50 milijardi umreženih uređaja, mislimo da će sve veći značaj u M2M komunikaciji imati pametne mreže i pametni sistemi za merenje potrošnje električne energije.”

Trenutno, Ericsson isporučuje klijentima u Estoniji i Italiji rešenja i servise za pametne mreže, od eksternalizovanog upravljanja mrežom do podrške na terenu.

Leave a Reply