IT

Partnerstvo “SKYTEC-a i kompanije “Energodata”

Beogradska IT kompanija “Energodata” koja je u sastavu “Energoprojekt Holding a.d.” postala je partner sa nemačkom kompanijom „SKYTEC“.

Partnerstvo se ogleda u zajedničkom nastupu u primeni softvera Enterprise Performance Management (EPM). Primena “EPM” je hit u svetu jer korisnicima nudi metodologiju i softver da realno planiraju svoje poslovanje, prate realizaciju plana i analizom postojećih baza podataka dobiju informacije za kvalitetno odlučivanje. „EPM“ koristi multidimenzionalnu bazu podataka u kojoj su podaci orjentisani na vreme, proizvod i tržište ili druge još detaljnije podele.

“Energodata” i “SKYTEC” su 4. juna u hotelu Hajat za vodeće korisnike IT u velikim sistemima organizovali prezentaciju Enterprise Performance Management i Business Intelligence 2009. Markus Pani, konsultant za poslovnu inteligenciju iz kompanije “SKYTEC”, predstavio je primenu projekta “Planning Management” i iskustva u njegovoj primeni u “T Mobile Austrija”. Naglašeno je da je ovaj softverski proizvod lak za upotrebu, transparentan, efikasan u izradi analiza, fleksibilan i sl.

“Energoprojekt” je već počeo primenu EPM-a na nivou Holdinga i u dve svoje kompanije. Puni se Hyperion Essbase i primenom Oracle BI rukovodstvu Holdinga omogućuje da ima objedinjeni pogled na poslovanje i pouzdane mehanizme za odlučivanje. Priprema se uključivanje svih delova kompanije.

“Energodata” ima 40-godišnju tradiciju u isporuci sistemskih rešenja za finansijske institucije, javnu upravu i velike sisteme. Prateći svetske trendove, “Energodata” sada nudi i rešenja za poslovnu inteligenciju (BI) i primene “EPM” korišćenjem savremenih proizvoda ORACLE-Hyperion.

Nenad Kukić, direktor sektora u “Energodati” je na kraju pozvao prisutne da se uključe u korišćenje “EPM”-a jer je to efikasniji put da se dođe do kvalitetnih podataka za odlučivanje.”Energodata” korisnicima nudi usluge u izradi koncepcije i programa uvođenja “EPM”-a, obuke, nabavke licenci i saradnju na uvođenju.

Leave a Reply