Događaji · IT · Telekomunikacije

Petnaest godina Siemens Gigaset-a

Već petnaest godina «Siemens Home and Office Communication Devices» (SHC) je vrhunski proizvođač i lider na tržištu bežičnih DECT telefona, čija su karakteristika kvalitetan i vanvremenski dizajn. «Siemens» najveći deo svojih proizvoda proizvodi u Nemačkoj, u Boholtu.

SHC ima strogu politiku u pogledu očuvanja prirodne sredine, za sve svoje proizvode i u svim internim procesima. Prošle godine dodeljen mu je sertifikat u skladu sa DIN ISO 14001 za koji zasluge pripadaju njegovom izvanrednom sistemu upravljanja sa ciljem očuvanja prirodne sredine. «Siemens» je sa proizvodnom linijom «Gigaset» prisutan na tržištima šezdeset devet zemalja. Danas u proseku polovina svih domaćinstava u Nemačkoj i jedna petina u Evropi telefonira sa «Siemens Gigaset» aparata napravljenih u Nemačkoj.

Ključni koraci u razvoju DECT telefonije

odine 1993. DECT je ustanovljen kao standard u bežičnoj telefoniji za fiksne mreže, i od tada «Gigaset» telefoni imaju vodeću ulogu na tržištu. Tokom niza godina, «Siemens» je proizveo veći broj inovativnih proizvoda. Godine 1996. na tržište je lansirao model «Gigaset 1015», prvi DECT telefon koji u svom sastavu ima integrisanu telefonsku sekretaricu, a 1999. «Gigaset 3010 Comfort», prvi bežični telefon sa «hands-free» funkcijom. Usledio je model «Gigaset 4010», prvi uređaj sa SMS funkcijom u fiksnoj mreži, 2001.godine, a 2004. lansiran je «Gigaset SL740», prvi DECT telefon sa integrisanom kamerom i MMS funkcijom. Godine 2006. «Siemens» je sa svojim modelom «Gigaset C450 IP» pokazao da Internet telefonija u kućnim uslovima može biti veoma jednostavna: ovaj hibridni telefon za pozive u fiksnoj mreži i IP pozive na jednostavan način može se uvesti u upotrebu preko personalnog računara, a korisnici mogu koristiti čas telefoniju u fiksnoj mreži, čas IP telefoniju, menjajući izbor pritiskom na jedno dugme.

450 IP je takođe doprineo da i besplatne IP usluge prvi put postanu dostupne, a u ove usluge se ubraja i pretaživanje telefonskih brojeva u «online» imeniku i na sajtu Gigaset.net. Ovim putem vlasnici Gigaset IP telefona mogu pozivati jedni druge i voditi besplatne razgovore. IP «Gigaset» telefoni danas kao standardne opcije nude i usluge kao što su obaveštenja putem elektronske pošte i vremenski podaci.

Krajem 2006.godine, «Siemens» je u svoju ponudu uvrstio prvi bežični telefon sa «Bluetooth» opcijom: model «Gigaset SL560». Pored konekcije sa «Bluetooth» slušalicom, bežični interfejs takođe omogućava razmenu podataka sa drugim uređajima, kao što su personalni računari i mobilni telefoni. Model «Gigaset SL370», takođe opremljen «Bluetooth»-om, i novi, besplatni program «Gigaset QuickSync» za sinhronizovanje adresa sa personalnim računarom, lansirani su u maju 2007.godine.

Zaštita prirodne sredine i nemački kvalitet

Godine 2007. SHC je postao prva kompanija iz svoje industrijske grane koja je prevela svoj celokupni asortiman, koji broji preko 1.400 modela širom sveta, u ekološki prihvatljivu ECO tehnologiju. Time je SHC poslao jasan signal tržištu da odgovornost, kvalitet i proizvodnja uz brigu za životnu sredinu ne moraju nužno biti na suprotnoj strani od postizanja poslovnih uspeha. Zahvaljujući modernim punjačima, ECO DECT smanjuje potrošnju energije do šezdeset procenata u poređenju sa uređajima sa konvencionalnim dotokom struje. On takođe omogućava smanjenje prenosne snage. Ako se koristi samo jedna slušalica, bazna stanica smanjuje prenosnu snagu na virtuelnu nulu čim se slušalica postavi u svoje ležište. Osim toga, ECO modul redukuje prenosnu snagu i do osamdeset procenata, čak i ako slušalica nije na baznoj stanici ili ako je više slušalica u upotrebi. U septembru 2007.godine, SHC je dobio ISO 14001 sertifikat, za koji zasluge pripadaju njegovom sistemu upravljanja sa ciljem očuvanja prirodne sredine.

Budućnost na polju bežičnih telefona je CAT-iq

Naslednik DECT standarda je CAT-iq (Napredna bežična tehnologija – Internet i kvalitet). SHC je na osnovu CAT-iq tehnologije razvio HDSP (High Definition Sound Performance), novu tehnologiju u kojoj se glas prenosi putem širokopojasnog Interneta, uz dvostruko jaču frekvenciju u poređenju sa klasičnim telefonima. Rezultat ovoga je potpuno nov doživljaj zvuka pri Internet pozivima. SHC je na tržište uveo prvi telefon sa CAT-iq sertifikatom, model «Siemens Gigaset S675 IP», krajem 2007.godine. Svi prosečni i vodeći «Gigaset IP» telefonski aparati trenutno zastupljeni u asortimanu imaju HDSP opciju i podržavaju prenos putem širokopojasnog Interneta u interakciji sa baznom stanicom modela «Gigaset S675 IP», ili – počev od drugog kvartala 2008.godine – sa «Bluetooth» modelom «Gigaset S685 IP».
Više informacija o Siemens Home and Office Communication Devices možete pronaći na:
http://www.siemens.com/gigaset 

Leave a Reply