Događaji · IT

Pexim Cardinfo generalni sponzor konferencije Technobank 2008

U hotelu Beograd Continental 09. i 10. aprila 2008. godine održana je međunarodna konferencija i izložba “Technobank 2008”, eminentno okupljanje vodećih IT kompanija koje nude nova poslovna rešenja za banke, osiguravajuća društva i druge finansijske organizacije.Generalni sponzor ovog događaja bio je Pexim Cardinfo. Zajedno sa Pexim Solutions, Cardinfo Montenegro, Cardinfo BDS i Simt Cardinfo, Pexim Cardinfo je predstavio svoje proizvode i usluge koji se uspešno primenjuju u više od 40 banka u regionu.

Direktor kompanije Pexim Cardinfo, Miljan Mališ, održao je uvodnu reč i prezentaciju i tom prilikom napravio kratak osvrt na bankarsko tržište u našoj zemlji i regionu i izložio prezentaciju pod nazivom “Banking Industry Trusted Partner”. Gospodin Mališ je upoznao prisutne sa postignutim rezultatima Pexim Cardinfo-a u protekloj godini i planovima za dalji razvoj u regionu Jugoistočne Evrope.

U ulozi vodećeg regionalnog partnera velikog broja banaka, Pexim Cardinfo je prezentovao rešenja, proizvode i servise koji omogućavaju bankama brz i konkurentan pristup zahtevnom tržištu bankarskih usluga i fokusiranje na core business. U okviru našeg izložbenog prostora prikazana su rešenja mini ekspoziture, beskontaktnog plaćanja, inteligentnog deponovanja novca, plaćanja računa na self serviceuređajima, servisi proaktivnog održavanja i outsourcing-a.

Pexim Cardinfo je na svom štandu posebno prezentovao „drive up bankomat“ koji korisnicima pruža usluge deponovanja novca, podizanja novca, plaćanje računa iz automobila/motocikla. Drive up bankomat ProCash 2350xe može da se instalira bilo gde nezavisno od vremenskih uslova, jer ima regulatore temperature koji mu omogućavaju rad u temperaturnom opsegu od -40C do +55C, na kiši, snegu ili suncu.

Prvi put u Srbiji predstavljeni su bankomati koji omogućavaju plaćanje računa i online prodaju elektronskih dopuna za pre-paid korisnike. Obe usluge predstavljene su u LIVE okruženju, tako da je posetiocima konferencije Technobank bilo omogućeno da izvrše plaćanje računa ili kupovinu online dopune za mobilne telefone. Ovo rešenje nazvano Bill payment & E top-up on ATMs, kompaniji Pexim Cardinfo je donelo prestižnu nagradu “Banking Technology Award“, kao najbolje i najinovativnije prikazano rešenje na Technobank-u 2008.

Kao specijalni gosti Technobank-a i partneri kompanije Pexim Cardinfo, prezentacije su održali gospođica Tanja Dullemann, predstavnica kompanije Wincor Nixdorf i gospodin Marke Burke iz kompanije Thales E Security. Svojim nastupom, Pexim Cardinfo je dokazao da je lider u oblasti rešenja za platne kartice u regionu i da primenom najnovijih tehnologija, zajedno sa Pexim Solutions, može odgovoriti na sve zahteve koje diktira savremeno bankarsko tržište.

Leave a Reply