PEXIM
IT

Pexim fondacija uložila 350 hiljada evra u školarine za 12 studenata

Priznanje “Biznis dama godine” za 2012. godinu u kategoriji društveno odgovorno poslovanje na svečanosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije Srbije dodeljeno je Ani Brnabić, izvršnoj direktorki Pexim fondacije. Ova fondacija je za tri godine svog rada uložila je više od 350 hiljada evraPexim-Kembridž program školarina za ukupno 12 studenata.

 PEXIM

Kako je navedeno u obrazloženju žirija, kojim je predsedavala Mirjana Stevanović, urednica biznis dodatka u dnevnom listu “Danas”, “ceneći rad Ane Brnabić, ulaganje PeximFondacije u obrazovanje mladih ljudi tokom studija na Kembridžu i podsticaj njihovog povratka u zemlju,  Brnabić je  kao izvršni direktor  Pexim Fondacije nominovana i osvojila priznanje  „Biznis dama godine“ u kategoriji – društveno odgovorno poslovanje.

 

Ana Brnabić, MBA (University of Hull), je izvršni direktor Pexim fondacije od njenog osnivanja 2010. godine. Pored ovoga, ona je direktor Continental Wind Serbia (CWS), koja je deo američke firme Continental Wind Partners (CWP), prisutne u Srbiji od 2009. godine, gde radi na realizaciji investicije vredne 300 miliona evra u vetropark u opštini Kovin. Sam Continental Wind zaposlio je dva povratnika iz Kembridža kako bi u Srbiji iskoristili njihovo znanje i veštine i njima ponudili profesionalnu karijeru u ovom novom sektoru. Ona je takođe i ovlašćeni predstavnik Srpskog udruženja za energiju vetra (SEWEA). U polju društvene odgovornosti, Ana je i predsednik Savetodavnog odbora Etno mreže i aktivno podržava i sarađuje sa Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED) kao najefektivnijom organizacijom za zastupanje interesa poslovnog sektora, lokalnih samouprava i civilnog društva u Srbiji.

 

Manifestacija „Biznis  dame Srbije“, koju organizuje Klub privrednih novinara pod pokroviteljstvom Predsednika Skupštine Nebojše Stefanovića, tradicionalno je, po četvrti put,  organizovana u zgradi Parlamenta. Tom prilikom, priznanja su dobile dame koje su u biznisu iskazale svoju kreativnost i dame koje  su od svoje kreativnosti napravile biznis, kojima su plakete uručili članovi žirija. Pexim fondacija ima odličnu saradnju sa britanskom ambasadom u Srbiji, Britansko-srpskom privrednom komorom, Ministarstvom omladine i sporta (Fond za mlade talente), makedonskom vladom i  njihovim Ministarstvom za obrazovanje i nauku. Od svog osnivanja, fondaciju je podržala IT kompanija Asseco SEE.

Leave a Reply