IT

Pexim postao deo ASSECO grupe

Pexim objavljuje da je postao deo ASSECO grupe, jedne od deset najvećih IT korporacija u Evropi. ASSECO grupa, sa centralom u Poljskoj, danas ima svoja predstavništva i firme u Slovačkoj, Češkoj, Austriji, Nemačkoj, Litvaniji, Hrvatskoj, Rumuniji, Makedoniji i Srbiji, a u planu je proširenje poslovanja u još nekoliko evropskih država i SAD. ASSECO je prisutan na tržištu u oblasti bankarstva, osiguranja i javne uprave. Cilj grupacije je da tokom 2008. godine poveća broj zaposlenih širom Evrope na nivo od 7.500, kao i da ostvari neto profit od 65 milionaeura.

Sklapanje strateškog partnerstva sa ASSECO grupom predstavlja izuzetno važan korak za kompaniju Pexim. Postajući deo jedne od deset vodeći evropskih IT korporacija, Pexim je ojačao svoju poziciju u regionu Balkana, uz mogućnost da proširi kompetencije i osigura još bolji i sigurniji izlazak na ciljna tržišta u okviru Evrope i Bliskog Istoka.

Izbor kompanije Petim za strateškog partnera, predstavljajošjedan dokazprepoznatog kvaliteta Pexim-a odstrane ASSECO grupe. Veličina i globalno prisustvo kompanija su ključni u konsolidaciji ICT tržišta, tako da naš ulazak u ASSECO grupaciju formira firmu koja će biti dominantan isporučilac ICT rešenja za region Jugoistočne Evrope“, izjavio je Miodrag Mirčetić, generalni direktor kompanije Pexim Solutions.

0 ASSECO grupi
Međunarodna ASSECO grupa je jedna od najsnažnijih softverskih kompanija i sistem integratora u regionu Centralne Evrope. Predstavlja alijansu vodećih IT provajdera iz Poljske, Slovačke, Češke, Austije, Nemačke, Litvanije, Hrvatske, Rumunije, Makedonije i Srbije. Svaka članica grupe je softverska kuća ili sistem integrator čije bazične kompetencije obuhvataju IT rešenja iz oblasti bankarstva, redukcije troškova, osiguranja i zdravstvene zaštite. Sinergija na poslovnom, finansijskom i tehnološkom nivou je snažno zastupljena unutar granica pojedinih država, kao i na nivou grupacije. Ambicija ASSECO grupe je da u oblasti pružanja informacionih usluga postane stabilan i visoko-konkurentan razvojni ICT centar za centralno-evropski region.

One thought on “Pexim postao deo ASSECO grupe

  1. bankar

    Mislim da je u pitanju tipicna kupovina trzista (bankarski segment), jer i Antegra je “postala” / “treba da postane” članica Asseco grupe :)

Leave a Reply