IT

Pexim Solutions u najnovijoj analizi TowerGroup

TowerGroup  (www.towergroup.com),  vodeća  svetska  istraživačka  i savetodavna kompanija u oblasti finansijskog sektora, napravila je analizu bankarskog tržista i predstavila listu vodećih kompanija koje obezbeđuju core banking sisteme zasnovane na Microsoft Windows okruženju.

Pexim Solutions, kao integralni deo Asseco SEE, pozicioniran je kao jedan od lidera u ovom segmentu u Jugoistočnoj Evropi. U istraživanju se navodi da je u prethodnom periodu veći broj srednjih i velikih banaka, u cilju smanjenja troškova i modernizacije, prevelo svoje core sisteme u Windows okruženje korišćenjem  softvera  za  transformaciju,  ili  razvijanjem novih  sistema. Pexim Solutions se u analizi navodi kao jedna od kompanija koje su prve projektovale sisteme namenjene srednjim i većim bankama, zasnovane isključivo na Windows okruženju.

Takođe, u ovoj analizi najavljen  je  i najnoviji proizvod pod nazivom “Revolution”, koji predstavlja Pexim-ovo unapređeno core bankarsko rešenje na bazi Windows platforme  i zasnovano na  IBM  Information Framework-u.

Leave a Reply