philips-echonavigator
IT

Philips EhoNavigator za lečenje kardio-vaskularnih bolesti bez operacije na otvorenom srcu

Royal Philips Electronics je dobio 510(k) dozvolu od američke agencije za hranu i lekove FDA da plasira na tržište svoj inovativni EhoNavigator alat za uživo navođenje snimanja (EchoNavigator). Ova tehnologija svetske klase pomaže interventim kardiolozima i kardio hirurzima da obavljaju minimalno-invazivne zahvate pri lečenju srčanih oboljenja pružanjem pametno integrisanog snimka aktivnim rendgen zracima i 3D snimanja ultrazvukom. Prvi sistemi su već instalirani u Evropi i Americi.

philips-echonavigator

Philips EhoNavigator je razvijen kao odgovor na sve veće potrebe tržišta za korišćenjem rendgenskog snimanja za vizuelizaciju katetera i srčanih implantata, kao i 3D kardio ultrazvučnih snimanja koji pružaju kvalitetan uvid u anatomiju mekog tkiva srca.

 „Zajedno sa Philipsom, mi nastojimo da spojimo dve odvojene tehnike medicinskog snimanja u jednu kako bi obezbedili vizuelno navođenje,“ rekao je profesor Džon Kerol, doktor, interventni kardiolog, sa Univerzitetske bolnice u Koloradu, u Denveru u SAD. „Prvi u svetu, EhoNavigator nam omogućava da koristimo rendgenske slike u kombinaciji sa 3D ultrazvučnim slikama u stvarnom vremenu, kako bi navodili kateter i postavljali implantate na pravo mesto u srcu, čineći ovakvo lečenje jednostavnijim.“

Philipsov EhoNavigator obezbeđuje doktorima efikasnije izvođenje zahvata objedinjavanjem pametno integrisanog rendgenskog, i 3D ultrazvučnog snimka, u jedan interaktivni snimak. Kao rezultat, EhoNavigator pomaže da se uštedi dragoceno vreme i poboljša nega pacijenata.

 

„Otkrili smo da su u idealnim okolnostima, dve vrste tehnologije snimanja uživo potrebne da navode zahvate na srcu zasnovane na kateteru, a da je multidisciplinarni tim neophodan da se to obavi,“ rekao je profesorRoberto Korti, doktor medicine, interventni kardiolog sa Univerzitetske bolnice u Cirihu, Švajcarska. „Ovo čini ove procedure još komplikovanijim. Razvoj sofisticiranije tehnologije snimanja, poput EchoNavigatora, će nam svakako pružiti bolje razumevanje složenih struktura srca i njihovog lečenja.“

Leave a Reply