IT

Philips predstavlja strateški plan Vizija 2015

Kompanija Royal Philips Electronics danas je predstavila svoju stratesku „Viziju 2015“, plan da dodatno ucvrsti vodjstvo u sektoru zdravlja I blagostanja Philipsa. Kompanija ce detaljnije predstaviti svoje kljucne prioritete, trzistne mogucnosti i investicione fokuse za naredne godine. Vizija 2015 ima za cilj da podstice rast i ucvrsti konkurentsku poziciju Philips-a na ključnim trzistima, koji ce na odrziv nacin doneti korist svim akcionarima kompanije.

“Periodično dostavljanje plana nasim akcionarima o time kako zelimo da se kompanija razvija postalo je uobičajeno za kompaniju Philips,“ rekao je Gerard Kleisterlee, predsednik kompanije Philips. “Nas plan za 2015. godinu ukljucuje unapredjenje nase strategije Vizija 2010. I dalje cemo razvijati kljucne svetske trendove kako bismo proširili naše vodjstvo u kljucnim segmentima, kao sto su proizvodi za kucnu zdravstvenu negu, LED rasveta, zdrav način zivota i licna nega. Cvrsto verujem da je Philips jedinstveno pozicioniran za rast tako sto i dalje jednostavno olaksava zivot svojim znacajnim, odrzivim inovacijama.“

Vizija 2015 definise nekoliko kljucnih prioriteta koji obuhvataju celokupnu kompaniju za sledećih pet godina:

•  Philips ima za cilj da proširi svoju postojecu vodecu poziciju,  tako što će imati korist sa nekoliko svojih trzista koja rastu brže od globalnog BDP-a.

•  Philips želi da bude prioritetan brend u domenu zdravstvene nege  i blagostanja u većini tržišta na  kojima posluje.

• Philips je posvećen tome da postane vodeća kompanija na polju održivosti. Firma gleda na održivost kroz oči svojih sektora i definiše specifične ambicije za svaku od njih, kao što je saopšteno u nedavnom EcoVision5 programu.

•  Philips želi da ga sve zainteresovane strane vide kao kompaniju koja pravi pozitivnu razliku u životima ljudi.

Kao da deo svoje Vizija 2015, Philips je utemeljio sledeće srednjoročne planove o učinku za Philips grupu:

  • Da uporediv godišnji rast prodaje na godišnjom nivou bude najmanje 2% veći od svetskog Bruto domaćeg proizvoda tokom 2011-2015.
  • Da godišnja operativna dobit pre odbitka kamate, poreza na prihod i troškova amortizacije (EBITA) bude između 10% I 13% od prodaje tokom perioda 2011-2015.
  • Rast zarada po akciji (EPS), da bude na dvostruko većoj stopi od uporedivog godišnjeg rasta prodaje tokom perioda 2011 – 2015.
  • · Povrat na uloženi kapital od najmanje 4% iznad ponderisanog prosečnog troška kapitala.

Gerard Kleisterlee je juče detaljnije predstavio Viziju 2015 finansijskim analitičarima i investitorima na godišnjem Lighting Capital Markets danu kompanije u Londonu. Na ovom događaju, rukovodioci sektora Osvetljenja i glavni izvršni direktor kompanije Philips Lighting, Rudy Provoost, predstavili su trenutne tržišne poglede sektora, poslovne prioritete i ambicije.

“Tržište rasvete je veoma dinamočno,” rekao je Rudy Provoost. “Svedoci smo da prelazak na energetski efikasnu rasvetu širom sveta i brzo prihvatanje LED-a ubrzavaju naš rast. Ekspanzija tržišta u razvoju se nastavlja i očekujemo da iskoristimo pozitivne dugoročne trendove na tim tržištima. Pored toga, odlučni smo da učvrstimo svoju lidersku poziciju u svetu kroz pružanje jedinstvenih aplikacija i rešenja kupcima, kao i da iskoristimo uticaj naše snažne pozicije na tržištu konvencionalnog osvetljenja. “

U svom govoru, gospodin Provoost je objasnio dobre pozicije kompanije Philips Lighting za rast prodaje i dodatni rast EBITA marže od 12% do 14% u narednom periodu.

Leave a Reply