IT

Philips u 2009. ostvario visoke rezultate

Kompanija Philips je tokom 2009. ostvarila 31 posto ukupnog dohotka od prodaje Zelenih proizvoda, čime je zadani cilj ispunjen tri godine pre predviđenog plana

Kompanija Royal Philips Electronics napravila je važan korak u programu EcoVision4, pokrenutom 2007., koji je postavio ciljeve za Zelenu prodaju, Zelene inovativne investicije i za povećanu operativnu energetsku efikasnost do kraja 2012. Prema Philipsovu izveštaju, 31% ukupnog dohotka u 2009. rezultat je prodaje Zelenih proizvoda. U kompaniji ddo 2015. planiraju da ostvare dobit veću od 50 %, a tokom 2010. Philips će dostignuti svoj investicioni cilj – tzv. Zelenu inovaciju u iznosu od milijardu evra.

U sklopu programa nazvanog EcoVision5, Philips je najavio svoje ciljeve vezane za održivost, koje planira ostvariti do 2015. Ciljevi se odnose na globalne trendove, prema kojima kompanija može ponuditi suvisla rešenja. Novi ciljevi proširili su Philipsov pristup održivosti daleko iznad ekološkog otiska, u skladu sa kompanijskom strategijom vezanom za zdravstvo i blagostanje pojedinca.

To je razlog zbog kog u Philipsu nastoje da povećaju brigua za oko 500 miliona ljudi do 2015. Vodiće računa o svim Philipsovim proizvodima i rešenjima koja su direktno vezana za brigu o pojedincu. Primer je Mamografija DR – deo projekta “Mobile Breast Screening Unit”, čija je svrha bila olakšati pristup preventivnim pregledima dojke, namenjenim ženama koje žive na udaljenim područjima Bliskog istoka.

Do 2015. Philips će povećati energetsku efikasnost celokupnog proizvodnog portfolia za 50 posto. Na rasvetu danas otpada 19%, ili gotovo jedna petina svetske potrošnje energije. Uz pomoć LED tehnologije, koja će uskoro postati industrijska norma, Philips ima sposobnosti i mogućnosti ostvariti globalno važnu razliku u adresiranju energetskog imperativa kroz svoje inovacije vezane uz rasvetu. Kao primer za pomenuto može poslužiti Philipsov prvi solarni LED Floodlightning u Južnoj Africi. Kompanija omogućuje zajednicama da profitiraju, zahvaljujući jednostavnim rešenjima za poboljšanje životnih prilika, jer ni nakon zalaska sunca ne moraju koristiti električnu infrastrukturu.

Leave a Reply